Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Hoe makkelijk is dat, geen kaartje meer kopen of je OV-chipkaart opladen omdat er niet genoeg saldo opstaat maar gewoon betalen met je bankpas, mobiele telefoon of creditcard.

We hebben het al eerder voorbij zien komen, reizen met het openbaar vervoer zonder kaartje of OV-chipkaart. Je kunt gewoon in- en uitchecken met je betaalpas. Hoe makkelijk is dat, geen kaartje meer kopen of je OV-chipkaart opladen omdat er niet genoeg saldo opstaat maar gewoon betalen met je bankpas, mobiele telefoon of creditcard. Het is begonnen als een proef maar op steeds meer plekken in Nederland kan dit. Dit betaalsysteem heet OVpay, OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland. OVpay is een initiatief van alle OV-bedrijven van Nederland: Arriva, EBS, GVB, HTM, Keolis, NS, Qbuzz, RET en Transdev, samen met Translink.

‘’Het in- en uitchecken voor de trein is vanaf 31 januari net zo makkelijk en snel als het contactloos afrekenen van boodschappen. Het draait om gemak. Zo kun je zonder eerst een kaartje te moeten kopen, gebruikmaken van de trein. Reizen met betaalpas, of dat nou een fysieke pas is of op je mobiel, is een aanvulling op reizen met de OV-chipkaart of een (online) ticket. We willen reizigers hiermee een extra keuze bieden om nog gemakkelijker met het OV te reizen.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Vanaf 31 januari kun je met je pinpas, creditcard, telefoon of smartwatch in- en uitchecken bij NS.

Ook de Nederlandse Spoorwegen begon vorig jaar augustus met een proef waarbij reizigers contactloos konden in- en uitchecken met hun pinpas, creditcard, telefoon of smartwatch. Er deden ruim 3000 reizigers mee aan de proef. De NS laat vandaag weten dat treinreizigers vanaf 31 januari die vol tarief tweede klas reizen – naast de OV-chipkaart – bij NS ook in- en uit kunnen checken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. De kosten van een reis met een betaalpas zijn hetzelfde als de kosten van een reis met een OV-chipkaart. De reiziger ziet de volgende dag bij de bank of creditverstrekker een betaaloverzicht van de gemaakte reizen.

Foto boven: Beeldbank NS.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket