Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Er is een parade van de meest vreemde en bizarre kostuums die je ooit hebt gezien. Van reusachtige bananen tot politieagenten met tutu's, alles is mogelijk.

We staan weer aan de vooravond van een belangrijk weekend. Carnaval in Brabant, het feest waarbij alles mag en niets te gek is. Ten eerste is de absolute aanrader om met openbaar vervoer of de fiets naar de binnenstad te reizen. De volledige binnenstad is trouwens geen plaats om de auto te stallen want carnaval heeft in Brabant plaats gemaakt voor mobiliteit.

Er is een parade van de meest vreemde en bizarre kostuums die je ooit hebt gezien. Van reusachtige bananen tot politieagenten met tutu’s, alles is mogelijk. En als je denkt dat je het meest gekke kostuum hebt gezien, komt er wel weer iemand voorbij in een nog gekker kostuum. Het is een feest waarbij je jezelf niet al te serieus moet nemen en je jezelf lekker kunt laten gaan.

Maar het draait natuurlijk niet alleen om de kostuums. Carnaval in Brabant staat ook bekend om zijn muziek. Van meezingers tot klassieke carnavalsnummers, alles komt voorbij. Het is een feest waarbij iedereen uit zijn dak gaat op de muziek en de sfeer echt overal te voelen is. En als je een echte carnavalskenner bent, weet je dat het liedje “van links, naar rechts” een absolute hit is in het uitgaanscircuit.

Maar het hoogtepunt van carnaval in Brabant zijn natuurlijk de verschillende optochten. Een stoet van kleurrijke praalwagens, dansende mensen en muziek die door de hele stad trekt. De praalwagens zijn soms zo groot en spectaculair dat je je afvraagt hoe ze ooit door de straten passen. En als je denkt dat het niet gekker kan, komt er wel weer een praalwagen voorbij met een reusachtige olifant erop of een enorm spookhuis.

Lees ook  Novotel Eindhoven sluit deuren voor gasten: 200 asielzoekers verwacht

Carnaval in Brabant is een unieke ervaring die je zeker een keer moet meemaken. Het is een feest dat je nog lang zal bijblijven en waarbij je jezelf helemaal kunt laten gaan in de gezellige en feestelijke sfeer.

En laten we de tradities niet vergeten. Carnaval in Brabant heeft een aantal vaste tradities, zoals het uitroepen van de prins en prinses, het hossen in de kroegen en het uitdelen van de “worstenbroodjes”. Het is een feest waarbij iedereen zich welkom voelt en waarbij je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Kortom, carnaval in Brabant is een feest dat je niet wilt missen. Het is een feest waarbij je jezelf niet al te serieus moet nemen en waarbij alles kan en mag. Dus trek je gekste kostuum aan, zing mee met de muziek en laat jezelf gaan tijdens de optocht. En wie weet, misschien kom je wel een reusachtige bananenman tegen op het feest!

(Tekst loopt door onder de foto)
Relaxed de stad in en weer thuis worden gebracht tijdens Carnaval? Pak dan de bus!

Relaxed de stad in en weer thuis worden gebracht tijdens Carnaval? Pak dan de bus! De chauffeurs zijn altijd de BOB en brengen je graag veilig thuis. Om alle feestvierders veilig te vervoeren rijden er in Brabant overdag, in de avond en ´s nachts extra bussen. Voor alle diensten kun je de reisplanner raadplegen. Alle extra busritten staan erin dus je ziet precies welke bus jij naar je bestemming en weer terug naar huis allemaal kunt nemen. 

In West Brabant rijden er tijdens Carnaval in Bergen op Zoom (Krabbegat), Roosendaal (Tullepetaonestad), Breda (Kielegat) en ’s-Hertogenbosch (Oeteldonk) extra (nacht)bussen van vrijdag 17 februari tot en met maandag 20 februari. Op dinsdag 21 februari rijden er alleen extra (nacht)bussen in ’s-Hertogenbosch. In de regio Eindhoven (Zuidoost Brabant) zullen er geen extra bussen in worden gezet. 

Lees ook  Bewoners in Eindhoven bezorgd: plotselinge sinkholes zorgen voor gevaar

Je kunt tijdens de carnaval een dalurendagkaartje kopen in de bus bij de chauffeur. Een dalurendagkaartje kost € 7,55 en hiermee heb je meteen een retourbewijs (ook geldig in de nacht, aansluitend op de dag van aankoop). Betalen is mogelijk met pin of contactloos. Contant betalen in de bus is niet mogelijk! In- en uitchecken in de bus kan tegenwoordig ook heel eenvoudig met je eigen betaalpas. Je kunt ook gewoon in- en uitchecken met je OV-chipkaart. 

Gerelateerde artikelen:
Er is een parade van de meest vreemde en bizarre kostuums die je ooit hebt gezien. Van reusachtige bananen tot politieagenten met tutu's, alles is mogelijk.
Agendapakket