Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

BinBin is de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije.

De deelvoertuigen van GO Sharing zijn binnenkort weer te gebruiken. Het bedrijf maakt vandaag bekend dat het is overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije. Dankzij de overname kan GO Sharing zijn deeldienst voortzetten en blijven alle reeds aangeschafte tegoeden geldig.

Met de nieuwe partners achter zich zal GO Sharing de komende week de elektrische deelscooters en -fietsen weer gaan aanbieden in de 13 gemeenten waar het bedrijf actief was. Het bedrijf gaat verder onder dezelfde naam en herkenbare kleur en met dezelfde deelvoertuigen. Daarbij blijven alle tegoeden die eerder door gebruikers werden aangeschaft geldig. Ook wordt door de overname de surseance van betaling opgeheven en worden alle schuldeisers op korte termijn betaald.

“Het pionieren in elektrisch deelvervoer heeft zijn ups en downs laten zien, waarbij we nu weer in een stijgende lijn in onze missie zitten: elektrisch deelvervoer voor iedereen. We hebben veel geleerd van de afgelopen jaren en we kijken uit om onder de vleugels van het ervaren BinBin de Europese vervoersuitdaging aan te pakken. In Nederland gaan we verder waar we zijn gebleven. We willen onze gebruikers bedanken voor hun geduld en vertrouwen de afgelopen periode.”

Met de overname van GO Sharing breidt het Turkse bedrijf zijn activiteiten uit naar West-Europa en zet het een grote stap in de ambitie om de grootste aanbieder van multimodaal deelvervoer van Europa te worden. “De curatoren zijn tevreden met deze verkoop aan BinBin. GO Sharing is terug op straat en onder de vleugels van een grote Europese speler. Deze overname is goed voor alle betrokkenen,” zegt curator Marc Udink.

BinBin is de grootste aanbieder van elektrisch deelvervoer in Turkije en biedt meer dan 25.000 deelsteps aan ruim 3 miljoen gebruikers in verschillende Oost-Europese landen. Het bedrijf maakt eigen hard- en software die nodig is voor de verhuur van elektrisch deelvervoer.

BinBin, opgericht in 2019, is een technologiebedrijf .

BinBin, opgericht in 2019, is een technologiebedrijf dat technologie produceert op het gebied van micromobiliteit en milieuvriendelijke en praktische transportoplossingen biedt. Het bedrijf biedt voertuigen die zijn ontwikkeld met binnenlandse software en engineering onder de naam van zijn eigen merk en creëert alternatieve oplossingen voor zowel een duurzame wereld als voor praktisch transport. BinBin, dat meer dan 500 mensen in dienst heeft, haalt zijn kracht uit zijn nieuwsgierigheid naar innovatie en toewijding aan continue ontwikkeling terwijl het zoekt naar rationele oplossingen voor de transportproblemen van groeiende steden.

Gerelateerde artikelen:
DVDP