Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De twee winnaars worden op 23 maart 2023 bekend gemaakt in Gent, België tijdens de prijsuitreiking.

De European Mobility Week is de Europese campagne rond duurzame stedelijke mobiliteit, georganiseerd met de politieke en financiële steun van het directoraat-generaal Mobiliteit en Transport van de Europese Commissie. De Europese mobiliteitsweek vindt elk jaar plaats van 16-22 september en biedt steden de kans om innovatieve verkeers- en vervoersplanning uit te proberen, nieuw gebruik van infrastructuur te promoten en het bewustzijn over duurzame mobiliteit binnen hun gemeenschappen te vergroten. In 2022 namen bijna 3000 dorpen en steden uit 51 landen deel aan de European Mobility Week.

Mobiliteitsacties bieden een breed scala aan organisaties de kans om het hele jaar door best practices op het gebied van mobiliteitsmanagement te delen. De campagne moedigt mensen ook aan om te kiezen voor actieve en duurzame mobiliteit zoals openbaar vervoer, lopen en fietsen. Duurzame mobiliteit kan helpen brandstof te besparen, de CO2-uitstoot te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de stedelijke gebieden van Europa aangenamer te maken om in te wonen en te werken.

(Tekst loopt door onder de foto)
De campagne moedigt mensen ook aan om te kiezen voor actieve en duurzame mobiliteit zoals openbaar vervoer, lopen en fietsen.

Voor de European Mobility Week-prijs 2022 zijn Braga (Portugal), Sofia (Bulgarije) en Zagreb (Kroatië) genomineerd. Voor de eerste editie van de Mobility Action-prijs zijn Ar2gether (Rome, Italië), Metropolia GZM (Katowice, Polen) en UCB Pharma (Braine-L’Alleud, België) genomineerd. Beide prijzen worden uitgereikt als erkenning voor gemeenten die zich in de week van 16-22 september tot het uiterste hebben ingespannen om duurzame stedelijke mobiliteit te promoten en om excellentie in mobiliteitsmanagement te erkennen. De twee winnaars worden op 23 maart 2023 bekend gemaakt in Gent, België tijdens de prijsuitreiking.

Lees ook  KNV: Mobiliteitsvernieuwers slaan handen ineen voor groene toekomst
Gerelateerde artikelen:
EAC width=