Print Friendly, PDF & Email
DVDP width=

Er heerst al maanden sociale onrust als gevolg van de hoge inflatie die meer dan 10 procent bedraagt.

De Londen Tube is getroffen door gecombineerde 24-uursstaking van metrobestuurders en stationspersoneel. In het Verenigd Koninkrijk hebben woensdag opnieuw honderdduizenden werknemers uit verschillende sectoren het werk neergelegd, om meer loon te eisen. Later staat er nog een betoging gepland in de buurt van Westminster, waar de Britse minister van Financiën Jeremy Hunt zijn begroting zal voorstellen aan het parlement.

Vakbonden Asle en RMT komen in actie uit protest tegen pensioenherziening en gepland banenverlies. Transport for London (TfL) drong er bij passagiers op aan hun route te controleren voordat ze op reis gaan, aangezien vrijwel het hele metronetwerk is gesloten en andere diensten waarschijnlijk veel drukker zullen zijn en onderhevig zijn aan verstoringen en vertragingen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Forenzen in Londen worden geconfronteerd met een dag van transportchaos.

Er werd verwacht dat de wegen in delen van de stad extreem overbelast zouden zijn, waardoor bussen zouden vertragen, terwijl TfL waarschuwde voor mogelijke verstoringen die zich zouden voordoen in delen van de Elizabeth-lijn en London Overground, waar stations worden gedeeld met metrohaltes. Ongeveer 10.000 RMT-leden op stations houden een gelijktijdige staking, de zevende in de hoofdstad in iets meer dan een jaar.

Het metronetwerk zal tot donderdagochtend worden verstoord, wanneer een nationale spoorwegstaking door de RMT bij grote operators ook gevolgen zal hebben voor andere treindiensten naar Londen, waaronder de buitenste delen van de Elizabeth-lijn. RMT- en Aslef-leden zijn verwikkeld in een geschil over het schrappen van banen, pensioenen en arbeidsvoorwaarden. De RMT zei dat bezuinigingen een “politieke beslissing” waren.

Lees ook  RET: veiligheid en doorstroom in tram belangrijker dan scootmobiel
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket