Print Friendly, PDF & Email
DVDP width=

Op de R2 is schade vastgesteld aan het betonnen wegdek net voor de ingang van de Frans Tijsmanstunnel richting Gent.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de komende dagen een dringende herstelling uitvoeren aan het wegdek van de R2. Kort voor de ingang van de Frans Tijsmanstunnel is het betonnen wegdek plaatselijk beschadigd in de richting van Gent. De komende dagen zal het verkeer op deze locatie over één rijstrook moeten passeren. Tegen maandagochtend 20 maart wordt de rijweg opnieuw volledig vrijgegeven.

Op de R2 is schade vastgesteld aan het betonnen wegdek net voor de ingang van de Frans Tijsmanstunnel richting Gent. Een snelle herstelling van de beschadigde betonplaat is noodzakelijk en zal vanaf morgen plaatsvinden.

hinder

Afgelopen nacht werd tijdens de reeds geplande tunnelsluiting van de Tijsmanstunnel richting Gent de nodige werfsignalisatie geplaatst voor de herstellingswerken. Vanaf donderdagochtend moet het verkeer op de R2 richting Gent over één rijstrook in plaats van twee passeren. Na de herstelling zal het nieuwe stuk wegdek in beton nog een tijdlang moeten uitharden en kan er geen verkeer overrijden. AWV verwacht de rechterrijstrook opnieuw te kunnen vrijgeven in de nacht van zondag 19 op maandag 20 maart.

De oprit Kanaaldok B1/B2 (13) richting Gent is tijdens deze periode ook afgesloten. Verkeer wordt via de Noorderlaan (N180) naar de oprit Stabroek (13) van de A12 omgeleid om vervolgens de aansluiting naar de R2 te nemen.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket