Print Friendly, PDF & Email
Luchthavenvervoer

Extinction Rebellion roept op om op 25 maart 2023  naar de locatie Eindhoven Airport te komen.

Volgens de Extinction Rebellion (ER) klimaatactivisten heeft Eindhoven Airport niet alle zaken op orde en vertelt men ook niet het echte verhaal. Naast alle luchtvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsschade die Eindhoven Airport aanricht, hebben ze ook hun natuurvergunning voor burgerluchtvaart niet op orde. Extinction Rebellion, gewone mensen uit alle hoeken van het land en van alle leeftijden die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis, roepen op om op zaterdag 25 maart 2023  naar de locatie Eindhoven Airport Boulevard te komen om actie te voeren.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: © Pitane Blue - Eindhoven Airport

ER heeft vijf eisen aan Eindhoven Airport. Stoppen met vervuilen, het schrappen van onnodige vluchten, het eerlijke verhaal vertellen, wettelijke klimaatregels volgen en vliegen tegen een eerlijke prijs. Met de bus kan je er zaterdag makkelijk bij zijn want de bussen 400 en 401 vanaf CS Eindhoven rijden rechtstreeks naar de luchthaven. Er is een fietsenstalling bij het busstation onder de parkeergarage recht voor de vertrek- en aankomsthal. En er wordt gekeken of er een extra tijdelijke stalling kan komen voor de 25e.

voorstanders

Of Eindhoven Airport moet groeien, is een onderwerp van discussie. De uitbreiding van Eindhoven Airport kan de economie van de regio stimuleren door meer bedrijven en toeristen aan te trekken, wat op zijn beurt kan leiden tot meer werkgelegenheid en investeringen. Groei van de luchthaven kan leiden tot betere nationale en internationale verbindingen, waardoor het gemakkelijker wordt voor reizigers om naar en van Eindhoven te reizen. Een groter Eindhoven Airport kan een deel van het verkeer van Schiphol overnemen en zo bijdragen aan een betere spreiding van de luchtvaart in Nederland.

Lees ook  Taxichauffeurs roepen op tot dialoog: Uber negeert kritische geluiden

tegenstanders

Uitbreiding van de luchthaven kan leiden tot een toename van geluidsoverlast, luchtvervuiling en uitstoot van broeikasgassen, wat negatieve gevolgen kan hebben voor het milieu en de leefomstandigheden van omwonenden. De groei van de luchthaven kan een extra belasting betekenen voor de bestaande infrastructuur, zoals wegen en openbaar vervoer, waardoor investeringen in deze voorzieningen noodzakelijk kunnen zijn. In het kader van de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering te bestrijden, kan het bevorderen van groei in de luchtvaartsector worden gezien als een stap in de verkeerde richting, aangezien de luchtvaart een aanzienlijke bron van CO2-uitstoot is.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket