Print Friendly, PDF & Email
Toerisme

Kom paaseieren rapen in Plopsaland De Panne en verblijf in het Plopsa Hotel!

Pasen is traditioneel de start van het pretparkseizoen. Ook dit jaar is het weer mogelijk om met het hele gezin te genieten van een avontuurlijke reis naar het populaire Plopsaland. Reizen met kinderen kan soms een uitdaging zijn, maar met de trein wordt dit avontuur een stuk eenvoudiger. Plopsaland De Panne is een themapark aan de Belgische kust, opgebouwd rond de populaire Studio 100-figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Amika, Bumba en hun vriendjes.

Alles begint met een goede reisvoorbereiding. Voor een zorgeloze reis is het belangrijk om vooraf een aantal zaken te regelen. Boek je treintickets ruim van tevoren om verzekerd te zijn van een zitplaats en bespaar op de kosten door gebruik te maken van groepskortingen. Controleer ook de dienstregeling op de website van de Nederlandse Spoorwegen (NS) of de Belgische NMBS, en houd rekening met eventuele vertragingen of werkzaamheden.

(Tekst loopt door onder de foto)

De Plopsa-parken trappen de paasvakantie, traditioneel de start van het pretparkseizoen, af met een hele reeks paasevents. In Plopsaland De Panne zorgen de pups van PAW Patrol en een heuse Ketnet Junior Paaseierenraap voor de nodige sfeer. Ook Plopsa Coo opent op 2 april, na een groot winteronderhoud, opnieuw de deuren.

Plopsaland bevindt zich in het Belgische De Panne, tegen de Franse grens. Om hier te komen, reis je vanuit Nederland eerst met de trein naar Antwerpen, waar je kunt overstappen op een rechtstreekse verbinding naar De Panne. Afhankelijk van je vertrekpunt, kan deze reis tussen de 3 en 4,5 uur duren. Het grote voordeel van reizen met de trein is dat kinderen de ruimte hebben om zich te bewegen en te spelen, zonder dat de ouders zich zorgen hoeven te maken over files of parkeerproblemen. Bovendien is de treinreis zelf al een avontuur op zich, met prachtige uitzichten op de Nederlandse en Belgische landschappen.

Lees ook  Dinant verkennen: optimaal reizen door het hart van de Maasvallei

tips voor onderweg

Om de treinreis zo aangenaam mogelijk te maken voor de kinderen, zijn hier enkele tips. Neem een kleurrijk rugzakje mee met favoriete speeltjes, kleurpotloden en kleurboeken om de kinderen bezig te houden. Zorg voor voldoende eten en drinken, zoals gezonde snacks, broodjes en flesjes water. Maak gebruik van de treinfaciliteiten, zoals stopcontacten voor het opladen van elektronica en toiletten aan boord. Reserveer, indien mogelijk, zitplaatsen in een rustig gedeelte van de trein om eventuele overlast te beperken.

Eenmaal aangekomen in De Panne, kan je de kusttram richting Oostende nemen die een halte heeft voor de ingang van het pretpark, maar het hoeft niet echt. Het station van De Panne ligt op wandelafstand (300m) van de ingang van het park. Deze stopt vlak voor de ingang van Plopsaland.

over Plopsaland

Het meest bezochte pretpark van België heeft er weer een pareltje bij: ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’, uniek in Europa! Ben jij een echte adrenalinezoeker? Waag je dan aan de onvergetelijkste rit van je leven in deze betoverende extreme spinning coaster waarbij je maar liefst 5 keer overkop gaat. Uniek in Europa! Of wat dacht je van een fascinerende boottocht op de avontuurlijke DinoSplash, doorheen een prehistorisch landschap met levensechte dinosaurussen. Vlieg in slechts twee seconden van 0 naar 90 km/u tijdens een spannende rit op de spectaculaire Anubis The Ride of raas tegen een snelheid van meer dan 70 km/u over de rails van de houten achtbaan Heidi The Ride.

De allerkleinsten worden met open armen opgewacht door hun geliefde helden zoals Samson & Marie, K3, Bumba en Maya de Bij en leven zich uit op meer dan 50 betoverende outdoor- en indoorattracties. Ga op een magische boottocht doorheen het prachtige Bos van Plop en beleef een duizelingwekkende rit in de K3 Roller Skater. Het overdekte Mayaland, dat vanaf dit jaar maar liefst 365 dagen per jaar open is, zorgt bij slecht weer voor de nodige magie!

Lees ook  Multimodaliteit: NMBS biedt fietsers nieuwe herstelopties aan stations
(Tekst loopt door onder de foto)

Het zijn moeilijke tijden voor Oekraïense kinderen en hun ouders. Om hen alvast één dag aan de realiteit te laten ontsnappen, krijgen Oekraïense kinderen tot 14 jaar die hun land zijn ontvlucht gratis toegang tot alle Plopsa-parken. Kinderen en volwassenen ouder dan 14 jaar genieten van tot wel 40% korting op de tickets.

De Plopsa Group steunt jaarlijks heel wat goede doelen. De Plopsa-parken zijn er voor iedereen; ook voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Om ook hen van een dagje Plopsa te kunnen laten genieten, werkt de Plopsa Group samen met Iedereen Verdient Vakantie. Zo kunnen deze gezinnen genieten van de Plopsa-parken met 30% korting.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket