Print Friendly, PDF & Email
Toerisme

Omdat ook in de toekomst de A12 onverminderd druk blijft is fietsen in plaats van met je auto naar je werk gaan een goede oplossing.

De snelweg A12 loopt van Den Haag naar Zevenaar en verbindt de Randstad via Gouda, Utrecht en Arnhem met het Ruhrgebied in Duitsland. De A12 is de oudste en een van de drukste snelwegen van ons land. De A12 wordt ook wel de Regenboogroute genoemd. Deze naam komt voort uit de verschillende landschapstypen die de A12 doorkruist: bos, stad, weide en mozaïekgebieden. Om de bereikbaarheid en doorstroming te verbeteren van de A12, is Rijkswaterstaat hier dagelijks bezig met onderhoud en aanleg. De werkzaamheden op deze drukke snelweg leveren helaas verkeershinder op. Omdat ook in de toekomst de A12 onverminderd druk blijft is fietsen in plaats van met je auto naar je werk gaan een goede oplossing. Om dit te stimuleren organiseert A12 Slim Reizen van 15 april tot 15 oktober de gratis FietsChallengeA12 2023. Je kunt op ieder moment tussen 15 april en 15 oktober beslissen om mee te doen en bereikt hiermee gelijk 5 doelen. Je helpt files verminderen, je werkt aan je gezondheid, je bespaart benzine, je kunt prijzen winnen en je kunt een bijdrage leveren aan een goed doel naar keuze.

“Deelnemen aan de actie levert de deelnemers zeker 5 keer winst op. Naast de bijdrage aan het verminderen van de verkeersdrukte is de FietsChallenge vooral heel leuk. Door te fietsen voegt u niet alleen extra beweging toe aan uw dag. Het is ook een milieuvriendelijke en goedkope manier om naar uw werk te pendelen. Bovendien steunt u met uw deelname goede doelen uit de regio. Nieuw in 2023 is dat deelnemers maandelijks prijzen kunnen winnen. ‘Daarom pakken we de wervingscampagne dit jaar groter aan om nog meer mensen te bereiken en op de fiets te krijgen”.

(Tekst loopt door onder de foto)
Bij deelname aan de FietsChallenge houdt de verbeterde fietsapp bij welke afstand de fietser aflegt.

De officiële start van de FietsChallenge is dinsdag 18 april van 08.00 tot 14.30 uur op de hoek van de Nieuwgraaf en Dijkgraaf op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven en van 16.00 tot 18.00 uur aan De Groeneweg in Zevenaar. Iedereen die mee wilt doen kan hier gratis zijn fiets laten nakijken door een professionele fietsmaker. Bij deelname aan de FietsChallenge houdt de verbeterde fietsapp bij welke afstand de fietser aflegt. De punten die je bij elkaar fietst, worden omgezet in een donatie aan goede doelen naar keuze in De Liemers of Arnhem. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen persoonlijke uitdagingen aangaan en maandelijks prijzen winnen. Er is ook een bedrijvencompetitie, waarbij bedrijven met hun werknemers tegen andere bedrijven strijden.

Lees ook  Prorail: omvangrijke werkzaamheden Tilburg zetten reizigers op de bus
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket