Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

In het voorjaar van 2022 startte de gemeente met het vernieuwen van de tramsporen en halten in het Centrum en Scheveningen.

De werkzaamheden aan de tramsporen en -halten van tramlijn 16 (nu tram 17) in het Centrum en Scheveningen zijn zo goed als afgerond. Daarmee is het traject geschikt gemaakt voor de toegankelijke lagevloertrams. Op sommige plekken van het traject is het werk gecombineerd met het veiliger maken van straten en pleinen.

‘‘Het is belangrijk dat ons Openbaar Vervoer toegankelijk is voor iedereen. Door de invoering van de nieuwe lagevloertrams kunnen ook mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen makkelijk instappen. Dat neemt niet weg dat ik weet dat de werkzaamheden gepaard zijn gegaan met overlast voor onze inwoners en ondernemers. Dit is helaas niet te voorkomen, maar als gemeente moeten we blijven communiceren over de werkzaamheden en de gevolgen goed duidelijk maken.’’

In het voorjaar van 2022 startte de gemeente met het vernieuwen van de tramsporen en halten in het Centrum en Scheveningen. Het werk was nodig om het traject geschikt te maken voor de ruime toegankelijke R-Net trams. Nu de werkzaamheden zijn afgerond kan HTM starten met het testen van de nieuw aangelegde sporen, bovenleidingen en halten. Wel moet de komende tijd op diverse locaties het werk aan stoepen en parkeervakken worden afgerond.

(Tekst loopt door onder de foto)
Het werk was nodig om het traject geschikt te maken voor de ruime toegankelijke R-Net trams. Nu de werkzaamheden zijn afgerond kan HTM starten met het testen van de nieuw aangelegde sporen, bovenleidingen en halten.

Openbaar vervoer voor iedereen

Om Den Haag goed en aantrekkelijk bereikbaar te houden, werken de gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en HTM samen aan het openbaar vervoer van de toekomst. De nieuwe trams maken het reizen met het openbaar vervoer makkelijker en prettiger. Door de lage instap kunnen reizigers met een rolstoel, rollator en kinderwagen zonder moeite in- en uitstappen. Zo maken we het openbaar vervoer beschikbaar voor iedereen. Ook zijn de trams langer en ruimer dan de rood-beige trams. In de nieuwe trams passen meer reizigers en zitten zij comfortabeler.

Tram rijdt deze zomer de volledige route

Op zaterdag 8 juli start de zomerdienstregeling en dan gaat de tram de normale route rijden van Wateringen via het Centrum naar Scheveningen en andersom. Het test- en proefbedrijf start op 24 april en moet wel succesvol zijn afgerond om te gaan rijden. Kijk voor actuele routes, halten en vertrektijden op htm.nl.

Tram 6 en 12

De gemeente Den Haag, HTM en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) werken samen aan openbaar vervoer dat past bij het stijgende aantal inwoners. Zij doen dat in het programma OV NEXT, waar de werkzaamheden aan tramlijn 16 onderdeel van uitmaken. Zo blijven de regio en de stad bereikbaar en leefbaar. OV Next werkt aan het openbaar vervoer van de toekomst: toegankelijk voor iedereen, met korte reistijden en vervoer van deur tot deur. Medio 2025-2026 vernieuwt de gemeente ook nog de tramlijnen 6 en 12, aldus de gemeente Den Haag.

Gerelateerde artikelen:
EAC width=