Chiron

Je kunt 44 km lang genieten van de bijzondere sfeer die trappist-en-route bij je oproept.

We stippelden weer een prachtige fietsroute voor je uit. De Trappistenroute is uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van Vlaanderen. Dat hebben de leden van VAB beslist. De fietsroute vertrekt en komt aan in Westmalle en rijdt door de Antwerpse Kempen. Je rijdt er langs de brouwerijen, maar ook langs het kasteel De Renesse. De natuur en de vele eet- en drankmogelijkheden waren een troef om de titel te krijgen.

Het fietsen van de Trappistenroute in Westmalle is een prachtige manier om de natuur, cultuur en geschiedenis van België te ontdekken. Twee Kempense abdijen, een middeleeuws kasteeldomein en een dosis topnatuurvormen het decor van deze fietsroute. Al 200 jaar brouwen de monniken in de abdij van Westmalle, die helaas niet te bezoeken is, hun wereldberoemde trappistenbier. Ze dragen de pij van de cisterciënzers – trappisten in de volksmond – en leiden een teruggetrokken leven volgens de regels van Sint-Benedictus.

Een derde van de leden van de mobiliteitsorganisatie VAB heeft de trappistenroute van Malle verkozen tot mooiste fietsroute in Vlaanderen.

De Trappistenroute in Malle, die zowel langs de trappistenabdij van Westmalle als die van de trappistinnen van Brecht komt, is door de leden van  VAB verkozen tot mooiste fietsroute van Vlaanderen. VAB-Magazine riep zijn lezers op hun favoriete fietsroute te kiezen. Daarvoor werden tien fietsroutes weerhouden. De route leidt de fietsers naar twee Kempense abdijen, het domein van het sprookjesachtige, middeleeuwse Kasteel de Renesse (Oostmalle), het weidse landschap van de Brechtse heide en het reservaat ’s Herenbos.

(Tekst loopt door onder de foto)

Een bezoek aan de Trappistenabdij van Westmalle is een must voor elke fietser op deze route. De abdij is gebouwd in 1794 en is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur. Het is een rustige en spirituele plek waar je kunt genieten van de stilte en de natuur.

Ook in de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth wijden de zusters trappistinnen hun leven aan stilte, gebed en arbeid. Alleen de klokkentoren van de abdij verstoort de stilte in het weidse landschap van de Brechtse heide. Houd onderweg even halt bij het sprookjesachtige kasteel de Renesse en snuif de frisse boslucht op van reservaat ’s Herenbos.

Deze fietsroute werd totaal vernieuwd. De startplaats van deze route is de Antwerpsesteenweg 487 te Malle. De route heeft een basistraject 44 km en een verkorting van 30 km. Afsluiten doe je op het terras van Café Trappisten met een volle kroes trappistenbier. Dus pak je fiets en ontdek deze prachtige route!

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email