Print Friendly, PDF & Email
Button

Aangenomen wordt dat het probleem in Clapham Common is veroorzaakt door remstof, dat vaak kan worden verward met branden.

Aan de vooravond van de Kroning van Charles III en Camilla was er groot alarm in de Londense Metro. Bouwvakkers sloegen vanavond met hamers de ruiten van een metrostel in nadat de trein vol rook stond en passagiers vastzaten nadat de deuren niet open wilden. Ongeveer 500 mensen waren uit de trein ontsnapt toen de brandweer arriveerde en bevestigde dat er geen brand was. 

De Britse transportpolitie zei dat het probleem met de trein werd veroorzaakt door remstof, dat vaak kan worden verward met branden. Op beelden van het metrostation  Clapham Common was te zien dat passagiers tegen de deuren ramden toen mensen aan de buitenkant probeerden ze open te wrikken.

(Tekst loopt door onder de foto)
Op de beelden was te zien hoe reizigers door de ingeslagen ramen van de metro probeerden te vluchten.

Bemanningen van de brandweerkazernes Battersea, Tooting en Brixton waren ter plaatse. De Londense brandweer ging naar het station en bevestigde dat er geen brand was. Er wordt onderzoek gedaan, maar de rookmelding wordt vermoedelijk veroorzaakt door de remmen van de trein. Ongeveer 500 mensen verlieten de trein voordat de brandweer arriveerde. De brigade heeft geen meldingen van gewonden ontvangen.

(Tekst loopt door onder de foto)
Aangenomen wordt dat het probleem is veroorzaakt door remstof, dat vaak kan worden verward met branden.

Er hing een rookgeur in de trein, de trein ging ongeveer vijf rijtuigen de tunnel in en stopte, de trein aan de andere kant stopte en mensen renden om van het perron te komen.

Gevangen pendelaars sloegen het glas in om te ontsnappen uit een trein op metrostation Clapham Common. Beelden toonden het moment waarop een glasplaat brak toen passagiers een wanhopige poging deden om te ontsnappen. De hele tijd vulden de rijtuigen zich met rook en de deuren gingen niet of wilden niet open.

Lees ook  Busstalling: grote brand verwoest elektrische bussen bij Arriva in Maastricht
Mensen renden om van het perron te komen.
Agendapakket