Print Friendly, PDF & Email
Chiron

Zowel de buschauffeur als zijn ‘passagiers’ werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

De arrestatie van de buschauffeur dateert van april, maar raakte nu pas bekend. De 43-jarige Nederlander werd opgepakt op een haventerminal in de Waaslandhaven. Volgens informatie bij de GVA was de man met zijn bus, een touringcar van de maatschappij De Polder, opgemerkt in de buurt van een container die vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen gebracht was. “De bus werd gecontroleerd naar aanleiding van verdachte handelingen”, bevestigt het Antwerps parket.

Toen de politie hem controleerde op een haventerminal, bleken er drie mannen en 333 kilogram coke in zijn laadruimte te zitten. Zowel de buschauffeur als zijn ‘passagiers’ werden aangehouden door de onderzoeksrechter. “Ze worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en de in- en uitvoer van verdovende middelen in vereniging”.

De buschauffeur rijdt al een tijd voor De Polder, wat onderdeel is van Hansea, en doet vooral ritten in het havengebied. Hij zorgt onder meer voor het vervoer van zeemannen van containerschepen, van en naar hun schip. Door die functie had M. toegang tot verschillende gevoelige terminals in de haven van Antwerpen. De man zou verklaard hebben dat hij benaderd werd door onbekenden die hem een gsm gaven, waarna hij verplicht werd enkele uithalers te vervoeren in zijn bus om vervolgens een partij cocaïne buiten te rijden.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Qbuzz: dieselbussen voor Fries busvervoer wekken verbazing