Print Friendly, PDF & Email
Button

Dankzij de nieuwe functie probeert Bolt de klantervaring nog beter te maken.

Het grootste mobiliteitsplatform in Europa voegt de nieuwe functie ‘geplande Ritten’ ritten toe aan de app. Hierdoor kunnen Bolt gebruikers vanaf 72 uur van tevoren hun ritten boeken. Deze veelgevraagde functie biedt een betere gebruikerservaring waardoor reizigers makkelijker een taxi vooruit kunnen plannen.

“De functie biedt passagiers de mogelijkheid een rit te boeken op een geselecteerde dag, ophaaltijd en -locatie. Bolt-chauffeurs krijgen de rit ruim van tevoren binnen, zodat ze op tijd bij de reiziger kunnen zijn. In de testfase zagen we een slagingspercentage van 99 procent”

Geplande Ritten is een uitkomst voor zowel reguliere Bolt-gebruikers als Bolt Business-gebruikers. Zo kunnen Bolt Business-gebruikers via hun account werk gerelateerde ritten of ritten voor bedrijfsklanten boeken door heel omgeving Amsterdam. De functie is daarnaast ook handig voor particuliere klanten die naar het vliegveld, treinstation of busstation moeten reizen. Bolt werkt hiervoor samen met Schiphol, zodat gebruikers gemakkelijk direct na het landen een rit kunnen boeken met dank aan aangewezen pick-up plekken. Dankzij de nieuwe functie kunnen gebruikers nu ook een rit verder van tevoren plannen, waardoor ze op tijd op het vliegveld zijn en zonder stress hun vlucht kunnen halen.

mobiliteitsbehoeften

Dankzij de nieuwe functie probeert Bolt de klantervaring nog beter te maken. Als er toch geen chauffeurs beschikbaar zijn om een geplande rit uit te voeren op de aangegeven tijd wordt de reiziger op tijd ingelicht, zodat er een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Het mobiliteitsplatform verwacht overigens dat dergelijke situaties in minder dan 1 procent van de geplande ritten voorkomen.

Bolt-gebruikers kunnen een geplande rit tot een uur voor de ophaaltijd kosteloos annuleren. Chauffeurs blijven vijf minuten op de ophaallocatie wachten op de reiziger zonder extra kosten in rekening te brengen. Na deze vijf minuten betaalt de gebruiker voor iedere extra minuut volgens de gangbare prijzen.

Door gebruikers ritten te laten boeken tot 72 uur van tevoren, probeert Bolt aan de mobiliteitsbehoeften van gebruikers te voldoen. De functie voor geplande ritten biedt gemak en voorspelbaarheid voor gebruikers in Amsterdam en wordt uiteindelijk uitgebreid naar de andere steden in Nederland waar Bolt actief is.

Bolt, voorheen bekend als Taxify, is een van de snelst groeiende ride-hailing en bezorgplatformen ter wereld, die de transport- en technologie-industrie radicaal transformeert. De onderneming is opgericht in 2013 door Markus Villig in Estland. Wat begon als een uitdaging om betere stedelijke vervoersmogelijkheden te creëren, is uitgegroeid tot een onderneming met miljoenen gebruikers in meer dan 40 landen en 150 steden wereldwijd.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - Bolt e-steps

Bolt is de Europese app met een missie om stedelijke mobiliteit betaalbaarder, veiliger en duurzamer te maken. Bolt heeft  naar eigen zeggen meer dan 100 miljoen klanten in 45 landen en is actief in meer dan 500 steden in Europa en Afrika. Het bedrijf wil de overgang van autobezit naar gedeelde mobiliteit versnellen door betere alternatieven te bieden, waaronder het taxiplatform, gedeelde auto’s, e-bikes en e-steps, en maaltijd- en boodschappenbezorging.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket