Print Friendly, PDF & Email
AppStores

De Minister tikt het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer op de vingers. Fonkelnieuwe verkeersborden op de schop.

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer past de eigen richtlijnen toe en gebruikt de taal van de bestemming om steden aan te duiden op wegwijzers en daar is de Vlaams Minister van mobiliteit & openbare werken het niet mee eens. Dat er nu Liège op de gloednieuwe, blauwe wegwijzer staat naast Brussel en Breda is niet echt wat Minister Peeters graag ziet. Het gaat immers niet om een nieuwe beslissing, wel eentje die geleidelijk aan wordt ingevoerd om de impact te beperken duidt het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer.

(Tekst loopt door onder de foto)

"De taalwetgeving dient gerespecteerd te worden, ook voor onze wegwijzers. Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer krijgt de opdracht dringend de juiste borden te plaatsen, het zal dus terug Luik en Namen worden."

In het ochtendprogramma van VRT NWS maakte Katrien Kiekens van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer kenbaar dat ze vaker de taal van de bestemming willen gebruiken om steden aan te duiden op die borden. Zo vermijden ze dubbele aanduidingen zoals Liège-Luik, Gent-Gand, Rijsel-Lille. De borden zouden alleen maar met onnodig veel informatie verschaffen. Volgens Liekens verzwaren aanduidingen zoals Rijsel (Lille) of Gand (Gent), die we nu nog vaak zien, de bewegwijzering zonder een significante meerwaarde te bieden.

Gerelateerde artikelen:
Chiron