AppStores

Er zullen meer elektrische scooters worden gemaakt en verhuurdiensten worden aangeboden.

Vier decennia lang geniet Nederland van het Spaanse temperament op de weg. Van de eerste Ronda’s en de Alhambra tot aan de nieuwste Ibiza. En toch is voor de echte Seat rijders de grote vraag hoe ziet de toekomst van Seat eruit gaat zien? Als ze geen elektrische voertuigen bouwen moeten de echte liefhebbers afscheid nemen van het Spaanse merk en kan Volkswagen Group het dochtermerk Seat door laten groeien tot een aanbieder van micromobiliteit.

Seat staat bekend om het produceren van compacte auto’s met een sportieve uitstraling. In het verleden heeft Seat verschillende modellen gelanceerd die populair waren in Europa, zoals de Ibiza, Leon en Ateca. Maar zoals het er nu uitziet moet het merk een stapje opzij zetten en Cupra, een zelfstandige entiteit binnen SEAT met zijn eigen groeiambities, voor laten gaan in de elektrische revolutie de komende jaren. 

“SEAT zette Spanje op wielen met de SEAT 600, waarmee de basis werd gelegd voor Spanje om te worden wat het nu is: de op één na grootste autoproducent in Europa en de negende ter wereld. Nu is het tijd om Spanje op elektrische wielen te zetten.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Zoals het er nu uitziet moet het merk Cupra met eigen groeiambities voorbij laten gaan.

Vier decennia lang geniet Nederland van het Spaanse Seat temperament op de weg en de vraag is hoe micromobiliteit eruit gaat zien?

Dat de toekomst van Seat als auto binnen de VW Group aan een zijden draadje hangt is al langer geweten. Het bedrijf zal focussen op de nieuwe vormen van mobiliteit die jongeren nodig hebben, zoals delen, abonnementen en micromobiliteit. Het merk heeft al veel ervaring op dit gebied met SEAT MÓ, een van de belangrijkste deeldiensten in Barcelona, die de afgelopen twee jaar 10.000 elektrische motorfietsen heeft verkocht in 15 markten.

Lees ook  ID. Buzz nu ook met lange wielbasis en 7 zitplaatsen

SEAT SA ontwikkelt ook de toekomst van het merk SEAT. Het werkt momenteel aan de vernieuwing van zijn Ibiza-, Arona- en SEAT Leon-modellen om tot het einde van dit decennium plug-inhybrides en efficiënte verbrandingsauto's te kunnen blijven aanbieden.

Het bedrijf verkeerd in een betere staat dan ooit. Op Automobile Barcelona maakte het bedrijf de beste resultaten voor een eerste kwartaal in zijn geschiedenis bekend. Tussen januari en maart boekte SEAT SA een recordbedrijfswinst van 144 miljoen euro, een verbetering van 139 miljoen euro in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar, en een omzet van 3,6 miljard euro, een stijging van 48% in vergelijking met de eerste drie maanden van 2022. Deze historische cijfers zijn te danken aan CUPRA, die de groei van de financiële resultaten van het bedrijf aanstuurt, en aan het huidige grote momentum van het merk SEAT.

Gerelateerde artikelen:
regie
Print Friendly, PDF & Email