AppStores

Plaats voor zeven inzittenden, veelzijdige ruimte. Kortom, een knipoog naar legendarische Samba-bus.

De ID. Buzz krijgt een extra dimensie. De nieuwe uitvoering met lange wielbasis meet bijna vijf meter en biedt inclusief derde zitrij plaats aan zeven personen. Het innovatieve panoramadak met smart glass is een knipoog naar de legendarische Samba-bus uit de jaren ‘50. De versie met lange wielbasis wordt ook leverbaar met een nieuwe, 210 kW/286 pk sterke elektromotor. Naast het 77 kWh accupakket is er ook een variant met een capaciteit van 86 kWh. Andere nieuwtjes: een head-up display, een verder verbeterd infotainmentsysteem en remote parking.

Sinds zijn introductie eind vorig jaar is de ID. Buzz een groot succes, ook in ons land. Hier heeft Volkswagen Bedrijfswagens inmiddels al ruim 2.500 exemplaren verkocht en is het model marktleider in de klasse voor elektrische bedrijfswagens. De nieuwe ID. Buzz met lange wielbasis is het volgende hoofdstuk in deze successtory. Hij is 4,96 meter lang en heeft een wielbasis van maar liefst 3,24 meter. De hoogte (1,93 m) en breedte (1,99 m) zijn ongewijzigd gebleven. De extra lengte van het nieuwe model wordt optisch verdeeld over de bredere schuifdeuren (+19,2 cm) en 5,8 centimeter extra ruimte tussen de C-stijlen en de achterwielen. Daardoor is het design harmonieus en herkenbaar. Ook de V-vorm van het front en de signatuur van de LED-koplampen en -achterlichten dragen daaraan bij.

(Tekst loopt door onder de foto)

Innovatie in het interieur

Blikvangers in het interieur zijn het digitale dashboard (13,5 cm) – waarvan de weergave naar wens is in te stellen – en het grote (32,8 cm) touchdisplay voor het infotainmentsysteem. Dat is dankzij software 5.0, een nieuwe interface en een gewijzigde menustructuur nu nog eenvoudiger te bedienen. Via twee permanent zichtbare balken en de knop van het nieuwe Car Control Center zijn tal van functies direct toegankelijk. Veel ervan zijn ook met stembediening aan te sturen. Diverse touchsliders zijn nu verlicht voor extra gebruiksgemak. De lichtstrip van het interactieve ID. Light ondersteunt de bestuurder bij bijvoorbeeld de navigatie en waarschuwt bij eventueel gevaar. In de ID. Buzz met lange wielbasis debuteert ook een head-up display.

Lees ook  De Gentse Winterfeesten zetten een nieuwe stap in duurzaamheid

Praktische details zijn de USB-C poorten met vermogens tot 45 W voor het snel opladen van smart devices en de ID. Buzz Box, waarin grotere voorwerpen als flessen en laptops zijn op te bergen én mee te nemen. De Box is op verschillende punten in het interieur te bevestigen.

(Tekst loopt door onder de foto)

Groter accupakket

De lange wielbasis heeft als extra voordeel dat er plaats is voor een groter accupakket met een capaciteit van 86 kWh. Net als het standaard accupakket (77 kWh) is de nieuwe versie snel te laden met 170 kW gelijkstroom. De ID. Buzz met lange wielbasis is er ook met een nieuwe, 210 kW/286 pk sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Het maximale koppel bedraagt 550 Nm. Met de nieuwe elektromotor bedraagt de elektronisch begrensde topsnelheid 160 km/u (topsnelheid reguliere ID. Buzz: 145 km/u).

Prettig en praktisch

Het lithium-ion accupakket bevindt zich in de wagenvloer, wat zorgt voor een laag zwaartepunt. Samen met de McPherson voorwielophanging en de multilink-constructie achter leidt dat tot een neutraal weggedrag. De draaicirkel van de ID. Buzz met lange wielbasis bedraagt 11,8 meter (reguliere ID. Buzz: 11,1 m). De riante breedte van 1,20 meter tussen de achterste wielkasten maakt het laden van brede spullen nog eenvoudiger. Er is keuze uit 18, 19 of 20 inch wielen. Banden met een lage rolweerstand zijn altijd standaard.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Liften, een eeuwenoude manier van reizen, maakt een moderne comeback
Zorg
Print Friendly, PDF & Email