BLUE

KwikFit zal voortaan fungeren als een officiële gecertificeerde servicepartner in het Nederlandse servicenetwerk van VanMoof.

VanMoof, het prestigieuze merk van elektrische fietsen, heeft aangekondigd zijn enige eigen reparatiepunt in Zuid-Nederland te sluiten en voortaan met KwikFit te werken. Het reparatiepunt, dat zich bevond op het voormalige Philips-complex Strijp-S, heeft nog geen twee jaar gedraaid. Voor Eindhovenaren en andere inwoners van Zuid-Nederland was dit de enige locatie waar ze hun fietsen konden laten repareren door gekwalificeerde ‘Bike Doctors’. Het pand staat nu te huur.

servicenetwerk

KwikFit zelf kondigt de nieuwe samenwerking aan met e-bike producent VanMoof. KwikFit zal voortaan fungeren als een officiële gecertificeerde servicepartner in het Nederlandse servicenetwerk van VanMoof. Door een afspraak te plannen via de VanMoof app kunnen klanten bij KwikFit terecht voor professionele en efficiënte onderhouds- en reparatieservice voor hun VanMoof e-bikes.

"Het uitbreiden van ons servicenetwerk heeft de hoogste prioriteit voor VanMoof. De afgelopen twee jaar zijn we gegroeid van acht servicepunten naar 56 en dat moeten er aan het eind van het jaar tachtig zijn. KwikFit biedt volume, herkenbaarheid en kwaliteit, dus deze samenwerking is een prachtige en logische stap in onze ambitie."

Om de hoogwaardige service te garanderen die VanMoof-klanten gewend zijn, zullen alle KwikFit e-bike medewerkers een specifieke VanMoof-training ondergaan. Daarnaast zullen zij uitgerust worden met speciaal gereedschap dat essentieel is voor het onderhoud van VanMoof e-bikes. Dankzij deze maatregelen zal KwikFit in staat zijn om niet alleen regulier onderhoud, maar ook reparaties en garantiegerelateerde werkzaamheden aan VanMoof-fietsen uit te voeren.

Lees ook  De opmars van de e-fiets: een nieuwe trend in Nederlandse mobiliteit
(Tekst loopt door onder de foto)
Taco Carlier

Klanten kunnen nu via de VanMoof-app hun onderhouds- of reparatieafspraken inplannen. Het filiaal aan de Leenderweg in Eindhoven zal in de toekomst dienst doen als het nieuwe servicepunt voor VanMoof klanten in de stad. Die locatie is inmiddels ruim een jaar een van de e-bike-stations van KwikFit. Veel eigenaren van de VanMoof fietsen hadden meer service verwacht bij de aankoop van hun fiets. Het belangrijkste probleem voor fietsbezitters is dat ze voor elke reparatie, zelfs voor het repareren van een lekke band, naar een speciale reparatiehub moeten. Deze hubs werken met speciale gereedschappen die alleen op VanMoof-fietsen werken, en zijn niet beschikbaar bij de gemiddelde fietsenmaker.

"We zien ernaar uit om onze krachten verder te bundelen met VanMoof. Dankzij deze samenwerking breiden we het aantal merken en soorten vervoersmiddelen dat we servicen verder uit voor onze klanten. We willen een belangrijke speler zijn in e-mobility in de breedste zin van het woord en deze samenwerking is weer een belangrijke stap in deze strategie."

KwikFit heeft vorig jaar zijn E-bike Service concept gelanceerd in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Deze maand kondigde KwikFit aan dat het zijn E-bike Service concept zal uitbreiden naar zes nieuwe steden: Groningen, Amersfoort, Gouda, Tilburg, Nijmegen en Enschede. De uitbreiding van de E-bike Service van vier naar tien locaties is gericht op het bedienen van een groter aantal klanten en hen de voordelen te bieden van het unieke E-bike Service concept, met de nadruk op gemak en snelheid. Deze nieuwe locaties zijn een stap voorwaarts richting het uiteindelijke doel van KwikFit om op alle 165 filialen een E-bike Servicepunt te hebben, zodat er een landelijke dekking is. Zodra het personeel is aangenomen en getraind, kunnen klanten ook op deze nieuwe locaties terecht met hun VanMoof-fietsen.

Lees ook  Crisis rond Deutschlandticket: oproep tot dringende actie
(Tekst loopt door onder de foto)
VanMoof

VanMoof-fietsen bevatten speciaal voor deze fietsen ontworpen onderdelen, wat betekent dat veel gangbare reserveonderdelen die door verschillende fietsfabrikanten worden gebruikt en direct uit de voorraad kunnen worden gehaald, niet compatibel zijn met een VanMoof. Dit betekent dat veel gebruikers moeten vertrouwen op bedrijven waarmee VanMoof een samenwerkingsverband heeft, zoals KwikFit, om de noodzakelijke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan hun fietsen uit te voeren.

Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email