Pitane Image

Binnen de film zelf is de iconische Corvette een blikvanger, gereden door Margot Robbie's Barbie.

Na de langverwachte première van de film “Barbie”,  zijn de reacties overal na te lezen. De film is beschreven als humoristisch, genuanceerd, en heeft tegelijkertijd een explosie van kleur dat kan leiden tot tranende ogen. Ondanks de kritische benadering van de popcultuur-icoon, is de film een viering van Barbie’s impact op generaties. Zelfs voordat de film de zalen bereikte, zorgde “Barbie” al voor een aanzienlijke online hype. De trailers suggereerden een flinke dosis zelfspot, gecombineerd met een sterrencast en een van de meest gerespecteerde vrouwelijke filmmakers van onze tijd.

luxe wagens

Nora Aljobouri (26), een zelfverklaarde superfan van Barbie, reed in stijl naar de avant-première in Kinepolis Hasselt. Met haar op maat gemaakte roze BMW met het kenteken ‘BARBIE’ trok ze veel aandacht. “Ik ben al mijn hele leven gek van Barbie”, zei Nora. Ze heeft haar aanvankelijk rode wagen laten aanpassen naar Barbie-stijl met een roze folie.

Zelfs de luxe automarkt heeft iets om enthousiast over te zijn. In een verrassende samenwerking tussen Mattel en Maserati werd een ultra-limited edition Maserati Grecale SUV geïntroduceerd. Versierd met het Barbie-logo, onthult de iriserende toplaag van de auto een verbluffend regenboogeffect in het zonlicht. En voor de puristen? Slechts twee van deze auto’s zijn geproduceerd.

Binnen de film zelf is de iconische Corvette een blikvanger, gereden door Margot Robbie’s Barbie. We worden ook getrakteerd op een glimp van een Hummer, waarvan wordt verondersteld dat deze toebehoort aan Ken, gespeeld door niemand minder dan Ryan Gosling. Het verhaal neemt een boeiende wending als Barbie’s leven in haar thuisland, Barbie Land, niet zo rooskleurig blijkt te zijn. Ze trekt de echte wereld in op een zoektocht naar zichzelf en ontmoet onderweg de CEO van Mattel, vertolkt door Will Ferrell.

Lees ook  Heb je geen BOB, gebruik dan de extra bussen en treinen tijdens carnaval

Barbie heeft een rijke geschiedenis sinds haar creatie in 1959, geïnspireerd door de Duitse ‘Lilli’-pop. Door de jaren heen heeft ze verschillende veranderingen, zowel positieve als controversiële, ondergaan. Deze film belicht niet alleen haar geschiedenis, maar plaatst haar ook in een moderne context, waardoor zowel nieuwe fans als nostalgische liefhebbers worden aangetrokken.

Voor degenen die benieuwd zijn naar deze gloednieuwe kijk op een klassiek icoon, is “Barbie” nu in bioscopen over de hele wereld te zien.

Gerelateerde artikelen:
taxibedrijven
Print Friendly, PDF & Email