BLUE

De curatoren van VanMoof zullen de komende dagen de biedingen zorgvuldig evalueren.

Het failliete e-bike merk VanMoof heeft meerdere biedingen ontvangen voor een mogelijke overname. De curator van het bedrijf, Jan Padberg, bevestigde dit nieuws in een korte verklaring, en gaf aan dat de aanbiedingen in de komende dagen zullen worden beoordeeld en besproken met de belanghebbenden. Hij zei: “De positie van gedupeerde consumenten zal hierbij worden meegewogen.”

Padberg hield de identiteit van de bieders dicht bij zijn borst, maar gaf aan dat hij ernaar streeft om volgende week een overeenkomst voor een doorstart te bereiken. Eerder deze week werd bekend dat de Amerikaanse producent van elektrische steps en fietsen, Micromobility.com, een van de gegadigden is.

(Tekst loopt door onder de foto)

Jan Padberg hield de identiteit van de bieders dicht bij zijn borst en streeft ernaar om volgende week een mogelijke doorstart te bereiken.

Voor de duizenden eigenaren van VanMoof-fietsen en degenen die al betaald hebben voor fietsen die nog niet geleverd zijn, brengen deze ontwikkelingen een sprankje hoop. Een succesvolle overname zou kunnen betekenen dat er nieuwe investeringen worden gedaan in de productie van essentiële onderdelen en dat de reparatiediensten worden hervat, wat kan helpen bij het aanpakken van de lange achterstanden en klachten.

Consumenten die een VanMoof-fiets bezitten, hebben momenteel geen mogelijkheid om hun fiets bij het bedrijf te laten repareren, ondanks dat deze nog onder de garantie valt. Dit heeft voor veel ongenoegen gezorgd bij klanten, die naast de oorspronkelijke aankoop van hun e-bike, nu ook geconfronteerd worden met hoge reparatiekosten.

De curatoren van VanMoof zullen de komende dagen de biedingen zorgvuldig evalueren, met de belangen van de gedupeerde consumenten hoog in het vaandel. De komende week zal cruciaal zijn voor het bepalen van de toekomst van VanMoof, haar medewerkers en de duizenden klanten die wachten op antwoorden.

Gerelateerde artikelen:
Toerisme
Print Friendly, PDF & Email