BLUE

De 63e Tong Tong Fair blijft een bruisend evenement dat een unieke kijk geeft op de Indische cultuur en erfgoed.

De Tong Tong Fair, een van de grootste Euraziatische beurzen in de wereld, ging deze week van start met een officiële opening door de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen. De 63e editie van dit illustere evenement, dat dit jaar tot 10 september loopt, gaat door op het Malieveld en trekt elk jaar duizenden bezoekers. In zijn enthousiaste openingstoespraak prees burgemeester Jan van Zanen de organisatie voor hun pionierswerk in de overdracht van Indisch erfgoed. “Dit evenement is een essentieel platform voor het delen en vieren van de Indische cultuur en geschiedenis,” zei van Zanen.

Bijzondere aandacht ging uit naar de expositie ‘Onteigend’, die focust op het thema slavernij in de Indonesische archipel. Gezien het dit jaar een Herdenkingsjaar Slavernij is, biedt de expositie een unieke kans om deze vaak onderbelichte geschiedenis te verkennen. Na de officiële opening bezocht de burgemeester de stand van Warung Tamalinda. Dit jaar markeert de 50e deelname van deze stand, waarmee het de oudste deelnemer van de Tong Tong Fair is. Burgemeester van Zanen feliciteerde de oprichter Luc Leihitu en zijn kinderen Omar en Belinda, die nu de stand runnen.

(Tekst loopt door onder de foto)

De dichtstbijzijnde parkeergarage onder het Malieveld is niet voorzien van een lift, wat het voor rolstoelgebruikers en anderen met beperkte mobiliteit moeilijk maakt om het evenementterrein te bereiken.

Afhankelijk van de dag waarop je de Tong Tong Fair wilt bezoeken, varieert de prijs van een toegangskaartje. Het Malieveld ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van het Centraal Station, met een brede promenade die het station en het Malieveld verbindt.

Lees ook  Week van de mobiliteit brengt duurzame vervoersopties onder de aandacht

parkeren

Bij grote evenementen zoals de Tong Tong Fair kan parkeren een uitdaging zijn, en dit geldt nog sterker voor mensen met een handicap. Hoewel het Malieveld dicht bij het Centraal Station ligt en goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, kan het voor invaliden complexer zijn om er te komen. Staatsbosbeheer, de eigenaar van het Malieveld, staat sinds 2019 niet langer toe dat er op het veld zelf wordt geparkeerd. Dit verbod geldt ook voor mensen met een handicap, wat betekent dat zij zich moeten wenden tot de omliggende parkeergarages.

(Tekst loopt door onder de foto)

De dichtstbijzijnde parkeergarage onder het Malieveld is niet voorzien van een lift, wat het voor rolstoelgebruikers en anderen met beperkte mobiliteit moeilijk maakt om het evenementterrein te bereiken. Daarnaast is het niet duidelijk aangegeven waar er parkeerplaatsen zijn die zijn aangepast voor invaliden.

Een andere optie is om buiten Den Haag te parkeren, zoals bij P+R Hoornwijck. Vanaf deze parkeergarage kan men tram 15 nemen naar het centrum van Den Haag. Echter, de afstand van 260 meter tussen de parkeerplaats en de tramhalte kan ook problematisch zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. Voor diegenen die niet in staat zijn om gebruik te maken van de reguliere parkeermogelijkheden, is er de optie om een taxi te nemen. Bij de infobalie op het terrein kan men een taxi bestellen, al is dit een duurdere optie.

(Tekst loopt door onder de foto)

Afhankelijk van de dag waarop je de Tong Tong Fair wilt bezoeken, varieert de prijs van een toegangskaartje.

aandachtspunt

Lees ook  Oproep voor innovatieve laadinfrastructuur een kans voor duurzame mobiliteit

De huidige situatie benadrukt de noodzaak voor meer toegankelijke parkeeropties bij grote publieke evenementen zoals de Tong Tong Fair. Het is van essentieel belang dat er rekening wordt gehouden met de behoeften van bezoekers met beperkte mobiliteit. Desondanks, de 63e Tong Tong Fair blijft een bruisend evenement dat een unieke kijk geeft op de Indische cultuur en erfgoed. Met de speciale aandacht voor de slavernijgeschiedenis in de Indonesische archipel dit jaar, biedt het een diepere laag van betekenis en belang.

Mis deze kans niet om een stukje van deze rijke cultuur te ervaren. Het evenement loopt nog tot 10 september, dus er is nog tijd om het zelf te ontdekken.

Gerelateerde artikelen:
Curacao
Print Friendly, PDF & Email