BLUE

Asociaal gedrag in het verkeer en tegen OV-personeel moet volgens het CDA harder worden bestraft.

Het CDA heeft zijn verkiezingsprogramma gepresenteerd. Ralph Diederen, voorzitter van de programmacommissie, overhandigde het programma aan waarnemend partijvoorzitter Mark Buck en lijsttrekker Henri Bontenbal. Mobiliteit staat hoog op de agenda van het CDA, en het programma is ambitieus op dit gebied.

Het CDA stelt dat bereikbaarheid een basisrecht is en wil ruimhartig investeren in zowel wegen als openbaar vervoer. De focus ligt ook op het ondersteunen van belangrijke spoorlijnen zoals de Nedersaksenlijn en de Lelylijn, die met name de bereikbaarheid in de minder dichtbevolkte regio’s moeten verbeteren.

Het CDA wil meer geld uittrekken voor regionaal openbaar vervoer en regionale bereikbaarheid. Concrete projecten als de Maaslijn en de verbinding Zwolle-Munster zijn cruciale randvoorwaarden voor deze nieuwe manier van denken.eerlijke en toegankelijke oplossingen biedt voor heel Nederland.

(Tekst loopt door onder de foto)

Het CDA is tegen rekeningrijden in deze gebieden, omdat mensen daar minder vervoersalternatieven hebben. In plaats daarvan wordt een e-vignet voorgesteld om bijdragen van buitenlandse automobilisten te verkrijgen voor het onderhoud van wegen.

De partij ziet kansen voor de NS om met de nieuwe generatie intercitytreinen een eerste stap te zetten naar een binnenlands hogesnelheidsnetwerk. Dat zou het niet alleen aantrekkelijker maken om in de stad te werken en elders te wonen, maar biedt ook een alternatief voor Europese vliegvakanties.

rekeningrijden

Voor mensen die op het platteland wonen, zijn er minder alternatieven dan voor stedelingen. Daarom is het CDA tegen het idee van rekeningrijden op het platteland. Wel willen ze met een e-vignet een bijdrage vragen van mensen buiten Nederland voor het in stand houden van het wegennet. De partij wil ook investeren in duurzame en betaalbare alternatieven voor de auto, zoals snelfietspaden en deelvervoer. De partij is bereid om regels aan te passen als deze alternatieve vormen van vervoer in de weg staan.

Lees ook  Geen extra late treinen voor madonna's concertgangers

Asociaal gedrag in het verkeer en tegen OV-personeel moet volgens het CDA harder worden bestraft. Daarnaast investeert het CDA in wegafscheidingen en verlichting op gevaarlijke provinciale N-wegen. De partij wil ook dat mensen met een beperking beter toegang krijgen tot het openbaar vervoer en andere publieke voorzieningen. Met deze integrale aanpak op het gebied van mobiliteit laat het CDA zien dat het een partij is die verder kijkt dan de gebaande paden en duurzame, eerlijke en toegankelijke oplossingen biedt voor heel Nederland.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email