Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het bedrijf heeft al een voetafdruk in Duitsland, Italië en Frankrijk, maar het heeft grotere ambities.

Cooltra, Europa’s pionier in tweewielige, duurzame mobiliteit, heeft een indrukwekkende financiering van 22 miljoen euro afgesloten. Met dit nieuwe kapitaal zal het bedrijf zijn vloot van elektrische voertuigen uitbreiden en zijn voetafdruk op de internationale markt vergroten.

Het bedrijf, opgericht door Timo Buetefisch, is al een tijdje een naam die synoniem is met duurzame mobiliteit in Europa. Het bedrijf heeft recentelijk 10 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop en vernieuwing van zijn voertuigen. De nieuwste financieringsronde toont niet alleen de financiële levensvatbaarheid van Cooltra maar ook het groeiende belang van duurzame vervoersoplossingen.

De deal omvat een ‘Green Loan’ van 18 miljoen euro, gefaciliteerd door Santander Corporate and Investment Banking. Dit financiële instituut speelt tevens een cruciale rol als coördinator van duurzaamheidsinitiatieven in de deal. Andere deelnemers zijn COFIDES, Institut Català de Finances, Deutsche Bank, Bankinter en Arquia. Bovenop deze 18 miljoen is nog eens 4 miljoen euro toegevoegd als herfinanciering van bestaande schulden, waarmee het totale financieringsvolume op 22 miljoen euro komt.

meer dan alleen geld

Francesc Madurell, Chief Financial Officer van Cooltra, benadrukt het unieke karakter van deze financiering. “Dit is de eerste keer dat een bedrijf in onze sector toegang krijgt tot dit type lening, wat het vertrouwen weerspiegelt dat diverse instanties hebben in de toekomst van duurzame mobiliteit,” zegt Madurell. Vorig jaar maakte Cooltra zijn debuut op de Duitse markt, gericht op bedrijven en overheidsorganisaties. Het bedrijf heeft sindsdien zijn aanwezigheid versterkt in landen als Italië en Frankrijk. In Italië is Cooltra reeds een marktleider in scooter-sharing in steden als Rome, Milaan en Turijn.

Lees ook  Tien dagen feest: stad Gent garandeert toegankelijkheid tijdens feesten
(Tekst loopt door onder de foto)

De 'Green Loan' is een cruciaal onderdeel van de financiering en geeft Cooltra niet alleen de financiële armslag om te groeien, maar onderschrijft ook de duurzame doelstellingen van het bedrijf.

Recentelijk heeft het bedrijf ook een aanbesteding gewonnen om voor de komende vijf jaar scooter-sharing diensten te leveren in Parijs, een markt die duidelijk groeit in de wereld van duurzame mobiliteit. Deze financiering komt kort na een kapitaalverhoging van 25 miljoen euro afgelopen november. Het bedrijf heeft een omzet van 47 miljoen euro geregistreerd in het laatste boekjaar en verwacht dit cijfer te overtreffen in het lopende boekjaar. Cooltra heeft duidelijke plannen om het voortouw te nemen in de decarbonisatie van Europese steden door middel van zero-emissie mobiliteitsoplossingen.

Cooltra

Cooltra is een in Barcelona gevestigd bedrijf dat zich richt op duurzame mobiliteitsoplossingen, voornamelijk door het aanbieden van scooterdeelprogramma’s. Het bedrijf is actief in verschillende Europese steden en biedt zowel elektrische als conventionele scooters aan voor huur of deelgebruik. Ze richten zich op het vereenvoudigen van stedelijke mobiliteit en het verminderen van de ecologische voetafdruk van vervoer.

Gerelateerde artikelen:
EVI.