BLUE

Vanaf half januari 2024 neemt Martine Lanser de rol op zich als directeur Human Resource bij ProRail.

Met een een indrukwekkende achtergrond, waaronder vijf jaar bij Akzo Nobel in diverse HR-functies, brengt ze een schat aan ervaring mee. Bij Akzo Nobel vervulde ze de rol van Internationaal HR Directeur Operations. Haar komst wordt met enthousiasme verwelkomd door de CEO van ProRail, John Voppen, die vertrouwen uit in haar capaciteiten om samen met de HR-afdeling ProRail verder te ontwikkelen tot een uitstekende werkgever.

Martine’s internationale oriëntatie, die onder meer tot uiting kwam in haar eerdere functies als change manager en People & Culture manager bij Transdev in Australië, onderstreept haar brede kijk op HR-management. Haar academische achtergrond, met studies aan de Tilburg University en Nyenrode Business University, versterkt haar theoretische en praktische kennis in het veld.

In haar verklaring uit Martine haar enthousiasme om bij ProRail aan de slag te gaan. Ze benadrukt haar ambitie om bij te dragen aan de strategische doelen van ProRail, gericht op verbinding, verbetering en verduurzaming van het Nederlandse spoor. Ze erkent het belang van de ruim 5500 medewerkers van ProRail als sleutelfiguren in het realiseren van de bedrijfsprestaties en de HR-ambitie om van ProRail een topwerkgever te maken.

"Wij kijken uit naar de komst van onze nieuwe HR-directeur, Martine Lanser. Haar rijke ervaring, kennis van alle onderdelen van het HR-vak, nieuwsgierige en positieve instelling maken haar een waardevolle aanwinst voor ProRail."

(Tekst loopt door onder de foto)
prorail

Martine's internationale oriëntatie, die onder meer tot uiting kwam in haar eerdere functies als change manager en People & Culture manager bij Transdev in Australië, onderstreept haar brede kijk op HR-management. Haar academische achtergrond, met studies aan de Tilburg University en Nyenrode Business University, versterkt haar theoretische en praktische kennis in het veld.

Met de benoeming van Martine Lanser, die Raymond van Hattem opvolgt na zijn vertrek naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zet ProRail een nieuwe stap in de richting van verdere ontwikkeling en groei. Haar ervaring en visie zullen ongetwijfeld bijdragen aan het versterken van de HR-functie binnen ProRail en het ondersteunen van de organisatie in haar missie om mobiliteit in Nederland te bevorderen.

Lees ook  Van overvolle wegen tot exorbitante laadtarieven

technische mensen

“Technische mensen vormen het hart van de spoorbranche. We hebben deze vrouwen en mannen dan ook hard nodig om de 7000 km spoor die we hebben in Nederland te onderhouden. Door een werk- en leertraject op te stellen, weten potentiële nieuwe monteurs direct wat het werken bij het spoor inhoudt en of dit bij hen past. Daarmee kunnen we nieuwe mensen aan het spoor te verbinden”, aldus Raymond van Hattem, (voormalig) directeur HR bij ProRail. Bij ProRail dragen meer dan 5500 medewerkers bij aan de mobiliteit van Nederland. Zij vormen onze belangrijkste ‘asset’ in het realiseren van de Prorail prestaties. De HR-ambitie is om van ProRail een fantastische organisatie te maken om in te werken. Een organisatie die mensgericht is en waar bevlogenheid ruimte en mogelijkheden krijgt.

Foto: Prorail – Martine Lanser

Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email