BLUE

Imelda Labbé, bestuurslid voor Marketing, Sales en After-Sales van Volkswagen Personenwagens, en Dr. Christian Dahlheim, bestuursvoorzitter van Volkswagen Financial Services AG, overhandigden recent persoonlijk de eerste twee elektrische auto’s – twee ID.3 Pro Performance-modellen – aan het Vaticaan.

Volkswagen neemt daarmee een cruciale rol op zich in de groene toekomst van Vaticaanstad. Als onderdeel van een ambitieus project om de stadstaat tegen 2030 klimaatneutraal te maken, gaat Volkswagen in het kader van haar decarbonizatiestrategie bijna veertig volledig elektrische modellen uit de ID.-serie leveren. Deze stap geeft een belangrijke verschuiving in de richting van duurzame mobiliteit aan voor Vaticaanstad, een staat die bekend staat om zijn historische en culturele erfgoed, maar nu ook een pioniersrol speelt in milieubescherming.

De eerste twee elektrische auto’s, ID.3 Pro Performance-modellen, zijn al overhandigd wat de start inluidt van een grootschalige overgang naar elektrische voertuigen. Dit initiatief is een onderdeel van Vaticaanstad’s ‘Ecological Conversion 2030’, een programma dat zich richt op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gehele wagenpark tegen 2030 te elektrificeren.

bewustwording

Het initiatief van Vaticaanstad om zijn mobiliteitssysteem te transformeren, is een illustratie van de groeiende bewustwording en actie tegen klimaatverandering. Deze samenwerking met Volkswagen onderstreept het potentieel van publiek-private samenwerkingen in het aanpakken van mondiale milieukwesties. De keuze voor elektrische voertuigen, die bekend staan om hun lagere milieu-impact in vergelijking met traditionele brandstofauto’s, weerspiegelt een strategische benadering van ecologische duurzaamheid.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Volkswagen - ID.5

Het project toont aan dat zelfs kleine staten zoals Vaticaanstad een significante rol kunnen spelen in de strijd tegen klimaatverandering.

Begin 2024 levert de autofabrikant bijna veertig volledig elektrische modellen uit de ID.-familie aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, uiteenlopend van de ID.3 en ID.4 tot de ID.5. De nieuwe elektrische auto’s zijn onderdeel van de decarbonizatiestrategie van Vaticaanstad, met als doel de vloot van het Vaticaan tegen 2030 klimaatneutraal te hebben.

Lees ook  Transporteurs rijden en laden op zon voor duurzaam transport

Dit project vormt een belangrijk onderdeel van een bredere beweging richting duurzaamheid, niet alleen in Vaticaanstad maar ook wereldwijd. Het stelt een voorbeeld voor andere staten en entiteiten die streven naar een groenere toekomst. De transitie van Vaticaanstad naar een volledig elektrische vloot kan dienen als een blauwdruk voor soortgelijke initiatieven wereldwijd.

Het is geen verrassing dat Volkswagen in ons land al decennialang zeer populair is onder automobilisten. Waar de Kever ooit trendbepalend was, zijn dat tegenwoordig de Polo, Golf en nieuwe ID.-modellen. En dat die populariteit van Volkswagen anno 2023 onverminderd groot is, blijkt uit een recente analyse van RDC en RAI Vereniging. Op 1 januari van dit jaar was liefst 11,2 procent van de ruim 9,2 miljoen auto’s op de Nederlandse wegen een Volkswagen is. Dat zijn meer dan een miljoen Volkswagens. Overigens is Volkswagen qua populariteit met afstand de enige miljonair in Nederland. Het verschil ten opzichte van de nummer 2 in deze lijst bedraagt ruim 400.000 auto’s. En daarmee is Nederland met recht een echt Volkswagen-land.

Gerelateerde artikelen:
STARTPAKKET
Print Friendly, PDF & Email