Pitane Image

Technologische innovaties kunnen bijdragen aan een veilige rit terwijl tegelijkertijd de rechten van individuen worden gerespecteerd.

Bolt verbetert naar eigen zeggen de veiligheid van chauffeurs en passagiers door een opnamefunctie toe te voegen in de app die men tijdens de rit kan activeren. Het bekende platform voor ritdiensten, zet een nieuwe stap in de verbetering van de veiligheid van zowel chauffeurs als passagiers door de introductie van een audio-opnamefunctie in hun app. Deze ontwikkeling is een uitbreiding op de reeds bestaande veiligheidstoolkit van Bolt en speelt in op de behoefte aan verhoogde veiligheid tijdens ritten.

De nieuwe functie stelt gebruikers in staat een audio-opname te activeren tijdens hun rit, een optie die specifiek ontworpen is voor situaties waarin passagiers of chauffeurs zich oncomfortabel voelen. Het initiatief voor deze functie vloeit voort uit Bolts streven om een veiligere omgeving te creëren binnen hun serviceplatform. De audio-opname kan alleen worden ingeschakeld tijdens een actieve rit en is uitsluitend toegankelijk voor Bolt’s klantenserviceteam in het geval van een veiligheidsincident. Zowel chauffeurs als passagiers kunnen de opname niet beluisteren of afspelen, wat de privacy waarborgt.

privégesprekken

De recente toevoeging van een audio-opnamefunctie door Bolt in hun app heeft bij onze redactie bijkomende vragen opgeroepen over de privacy van passagiers tijdens een taxirit. Met de mogelijkheid dat nu zelfs de privégesprekken worden opgenomen, is het essentieel om te begrijpen hoe Bolt de privacy van zowel passagiers als chauffeurs waarborgt. Guillaume Burland, woordvoerder van Bolt, verzekert onze redactie dat het bedrijf zich strikt houdt aan de transparantieverplichtingen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Lees ook  Laat je niet verrassen tijdens carnaval, zorg voor een BOB of gebruik bussen en treinen

“Bolt informeert zowel passagiers als chauffeurs actief over de nieuwe functie via diverse kanalen, waaronder e-mail, sociale media, blogaankondigingen en in-app Stories. Deze communicatie is gericht op het bewustmaken van gebruikers over de beschikbaarheid en werking van de opnamefunctie.”, aldus de persvoorlichter.

Burland benadrukt dat alle opnames versleuteld zijn en lokaal worden opgeslagen op het apparaat van de persoon die de opname activeert. Een belangrijk aspect is dat deze opnames automatisch worden verwijderd na 24 uur, tenzij ze worden ingezet als onderdeel van een klantenservicezaak. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de gegevens niet langer dan noodzakelijk bewaard blijven, in overeenstemming met de privacyvereisten.

(Tekst loopt door onder de foto)

Bolt zet zich in om zijn gebruikers uitgebreid te informeren over de verwerking van hun persoonsgegevens en hun rechten in dit proces. Deze aanpak toont Bolts inzet voor zowel veiligheid als privacybescherming.

Een ander belangrijk punt dat Burland aanhaalt, is dat Bolt de technologie voor de opnamefunctie volledig intern heeft ontwikkeld. Dit betekent dat er geen samenwerking met externe leveranciers plaatsvindt voor deze technologie, wat de privacy en veiligheid verder bevordert. Door deze interne ontwikkeling heeft Bolt volledige controle over de implementatie en het beheer van de functie, wat bijdraagt aan een maximale bescherming van de privacy van zowel passagiers als chauffeurs.

Deze maatregel is de meest recente toevoeging aan een reeks veiligheidsfuncties die Bolt aanbiedt. Eerdere functies omvatten bijvoorbeeld de mogelijkheid voor passagiers om hun rit te delen met vrienden en familie, en een noodhulpknop voor het snel inschakelen van hulpdiensten. Voor chauffeurs biedt Bolt onder meer klantenbeheer om klanten met ongepast gedrag te blokkeren, nummermaskering voor privacybescherming en ritbewakingswaarschuwingen om de veiligheid te monitoren.

Lees ook  De macht van de lobby: hoe Uber en Bolt EU-bescherming blokkeren

"Bij Bolt is veiligheid onze hoogste prioriteit en de audioritopnamefunctie is de nieuwste toevoeging aan onze veiligheidstoolkit in de app voor chauffeurs en passagiers om te gebruiken als ze zich ooit ongemakkelijk voelen tijdens een rit. Het maakt deel uit van onze voortdurende investering in veiligheid door nieuwe producten, functies, en ons speciaal opgeleid intern veiligheidsteam, om ervoor te zorgen dat we het veiligheidsecosysteem van de Bolt-app kunnen blijven verbeteren, en chauffeurs en passagiers een hoogwaardige ervaring in het aanroepen van ritten bieden."

De invoering van de audioritopnamefunctie in Nederland vereist de meest recente versie van de Bolt-app. Lars Speekenbrink, Country Manager bij Bolt Nederland, benadrukt dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft bij Bolt. De nieuwe functie is onderdeel van Bolts voortdurende inzet om het veiligheidsecosysteem binnen hun app te verbeteren en zowel chauffeurs als passagiers een veilige en hoogwaardige ervaring te bieden.

Gerelateerde artikelen:
STARTPAKKET
Print Friendly, PDF & Email