Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Met een totale investering van 80 miljoen euro worden de werkzaamheden, die minstens twee jaar zullen duren, toevertrouwd aan het in-house bedrijf Toscana Costruzioni.

De Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit, ENAC, heeft onlangs de bouw van een nieuwe terminal op de luchthaven van Pisa goedgekeurd, een mijlpaal in het “Galileo Galilei” luchthavenontwikkelingsplan 2014/2028. Deze ontwikkeling belooft een significante impuls voor de luchthaven, die al tot de top 10 van Italiaanse luchthavens behoort in termen van verkeersvolume.

De nieuwe terminal, met een oppervlakte van 6.200 vierkante meter, vormt samen met de herontwikkeling van de bestaande terminal een uitgebreid gebied van meer dan 12.000 vierkante meter. Dit ambitieuze project, ontworpen om in fasen te worden uitgevoerd, waarborgt de continuïteit van de luchthavenactiviteiten. De luchthaven, die in 2023 meer dan 5,1 miljoen passagiers ontving, staat aan de vooravond van een ingrijpende transformatie.

Met een totale investering van 80 miljoen euro neemt Toscana Costruzioni, een consortium bestaande uit Toscana Aeroporti en Cemes, de bouwwerkzaamheden op zich. Deze investering reflecteert de schaal en het belang van het project. Toscana Costruzioni staat bekend om zijn expertise in diverse sectoren, waaronder spoorweg-, energie-, luchtvaart- en bouwprojecten.

Roberto Naldi, CEO van Toscana Aeroporti, benadrukt het historische belang van deze uitbreiding: “Dit is het grootste investeringsplan voor de luchthaven van Pisa sinds de oprichting van Toscana Aeroporti.” Hij wijst op de aanzienlijke financiële inzet van het bedrijf, met een totale investering van meer dan 180 miljoen euro in de luchthaven sinds het begin van hun operaties.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pisa Galilei International Airport

Deze ontwikkeling is van cruciaal belang voor het Italiaanse luchtvaartnetwerk. Toscana Aeroporti S.p.A., opgericht in 2015 na de fusie van SAT (het beheerbedrijf van de luchthaven van Pisa) en AdF (het beheerbedrijf van de luchthaven van Florence), ziet de uitbreiding van Pisa Airport als essentieel voor de groei van het luchthavensysteem en de economische ontwikkeling van de regio.

De nieuwe terminal van Pisa Airport symboliseert een vooruitstrevende stap in de ontwikkeling van de Italiaanse luchtvaartinfrastructuur. Met een focus op capaciteitsvergroting, efficiëntie en verbetering van de passagierservaring, staat de luchthaven klaar om haar rol als belangrijk vervoersknooppunt in Italië en Europa verder te versterken.

Deze uitbreiding is meer dan een fysieke groei, het is een belofte van vernieuwing en vooruitgang voor de regio en haar inwoners. Met de toenemende stroom van reizigers en de strategische locatie belooft de luchthaven van Pisa een heldere toekomst als een centraal punt in het Europese luchtvaartnetwerk.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
DISPATCH