Pitane Image

Na zeventien jaar aan het hoofd van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), heeft Frank Oostdam besloten om zijn functie als directeur neer te leggen per 1 juli van dit jaar.

Deze beslissing markeert het einde van een tijdperk waarin Oostdam een cruciale rol speelde in de professionalisering en modernisering van de reisbranche en de ANVR. Frank, die door zijn collega’s wordt gezien als een ware ambassadeur voor de reisindustrie, heeft in de loop der jaren een belangrijke stempel gedrukt op de sector. Vooral tijdens de uitdagende Corona-periode stond hij bekend om zijn incansabele inzet voor de belangen van reisbedrijven. 

Arjan Kers, voorzitter van de ANVR, spreekt vol lof over Oostdam: “Onvermoeibaar was hij 24/7 in de weer als een echte diplomaat om voor de belangen van de reisbedrijven op te komen. Zowel in Den Haag bij politiek en ambtenaren, als op radio en tv.”

Voor Oostdam, die zichzelf weer helemaal fit voelt, is het een bewuste keuze om meer tijd aan zijn privéleven te besteden. Hoewel hij in juni zich opnieuw verkiesbaar stelt als voorzitter van de Europese koepel ECTAA, is het duidelijk dat hij op zoek is naar een nieuwe balans tussen werk en privé.

De opvolging is al geregeld. Frank Radstake, momenteel adjunct-directeur bij de ANVR, zal per 1 juli de nieuwe directeur worden. Radstake heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Oostdam en het bestuur van de ANVR aan belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, innovatie, juridische zaken en arbeidsmarkt. Hij wordt gezien als de ideale kandidaat om de organisatie door deze uitdagende periode te leiden.

Lees ook  Taxichauffeurs praten straks vloeiend Nederlands nu deadline is uitgesteld
(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Frank Oostdam - ANVR
Foto: Frank Oostdam - ANVR

“Gedurende de afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier samengewerkt met Frank Oostdam", aldus Frank Radstake.

Onder leiding van Radstake wil de ANVR zich blijven inzetten voor het bieden van de mooiste en beste reiservaringen aan zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. In een tijd waarin Nederlanders meer dan ooit tevoren reislustig lijken, is het van cruciaal belang dat de sector zich blijft ontwikkelen.

De komende maanden zal de ANVR zich richten op het versterken van het team, zodat de organisatie op 1 juli op volle sterkte is. Oostdam zal tot die tijd nog betrokken blijven als directeur. Bovendien hoopt de ANVR dat hij zijn rol als voorzitter bij ECTAA kan voortzetten voor een tweede termijn.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
CDTONLIN
Print Friendly, PDF & Email