Pitane Image

Hou jij je graag bezig met het trainen en verzorgen van paarden? Lees dan snel verder!

In een unieke kijk achter de koninklijke schermen biedt de Dienst van het Koninklijk Huis een bijzondere carrièremogelijkheid voor paardenliefhebbers. Gezocht wordt naar een enthousiaste (leerling-)koetsier voor de afdeling Koets- en Rijstal van het Koninklijk Staldepartement. Deze functie staat open voor individuen met een passie voor het trainen en verzorgen van paarden, waarbij zij een cruciale rol zullen spelen in de voorbereiding en uitvoering van ceremoniële evenementen, waaronder het prominente Prinsjesdag.

De (leerling-)koetsier zal deel uitmaken van een professioneel en hecht team, verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en onderhoud van de stallen, paarden, rijtuigen en tuigage. De werkzaamheden omvatten het uitmesten van boxen, poetsen en toiletteren van de paarden, en het onderhoud van de stallencomplexen en terreinen. Daarnaast is het team belast met het mentaal en fysiek trainen van de paarden, zowel vanaf de bok als vanuit het zadel, om te zorgen voor de beste kwaliteit tijdens officiële en privé-ritten.

(Tekst loopt door onder de foto)
Koninklijke stallen
Afbeelding: © Pitane Blue - Koninklijke stallen

De ideale kandidaat voor deze functie beschikt over relevante vaktechnische diploma’s en/of werkervaring in de hippische sector, heeft aantoonbare men-ervaring en rijvaardigheid onder het zadel, en beschikt over uitgebreide hippische kennis. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden, flexibiliteit in werkuren, representativiteit, gastvrijheid, en een probleemoplossend vermogen essentieel. Voor deze functie is een mbo werk- en denkniveau vereist, met een salaris dat kan oplopen tot € 3.091,60 bruto per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Lees ook  Heb je geen BOB, gebruik dan de extra bussen en treinen tijdens carnaval

De Dienst van het Koninklijk Huis, waar ongeveer 300 medewerkers werkzaam zijn, faciliteert het Staatshoofd en zijn familie in het optimaal uitoefenen van hun functies. Het Koninklijk Staldepartement, onder leiding van de Stalmeester, speelt een cruciale rol in het waarborgen van de mobiliteit van de leden van het Koninklijk Huis en het onderhoud van de levende have en de bijzondere collectie van rijtuigen, sleden en tuigage.

De afdeling Koets- en Rijstal, bestaande uit 20 medewerkers, staat in voor de praktische invulling van deze taken, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, samenwerking, aanpassingsvermogen en resultaatgerichtheid. Het is een unieke kans voor diegenen die hun professionele carrière willen combineren met hun passie voor paarden en die deel willen uitmaken van de tradities en ceremoniën die ten grondslag liggen aan het Nederlandse koningshuis.

Deze functie biedt niet alleen een blik in de koninklijke tradities en ceremonies maar biedt ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de grandeur en het ceremonieel vertoon dat zo kenmerkend is voor het Nederlandse koninkrijk. Geïnteresseerden worden aangemoedigd om deze unieke kans te grijpen en onderdeel te worden van een team dat streeft naar excellentie in een omgeving waar traditie en professionaliteit hand in hand gaan.

Herken jij je in dit profiel?

Graag ontvangen zij jouw sollicitatiebrief en cv voor 22 februari 2024 via vacature@dkh.nl t.a.v. Marjolein van den Heuvel. Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. De Dienst van het Koninklijk Huis stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien zij graag weerspiegeld in ons team.

Lees ook  Taxichauffeurs praten straks vloeiend Nederlands nu deadline is uitgesteld
ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email