Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Škoda verlengt sponsorovereenkomst met Tour de France en Tour de France Femmes avec Zwift tot en met 2028.

Met een ongeëvenaard engagement in de wielersport heeft Škoda Auto zijn sponsorovereenkomst met de Tour de France en de Tour de France Femmes avec Zwift uitgebreid tot en met 2028. Deze verlenging markeert een voortzetting van een twee decennia lange relatie als officiële hoofdsponsor en autoleverancier. De overeenkomst, gesloten met Amaury Sport Organisation (A.S.O.), de toonaangevende raceorganisator, omhelst niet alleen deze prestigieuze races maar strekt zich ook uit tot 18 andere internationale wielerevenementen, inclusief vijf prominente races exclusief voor vrouwen.

De vernieuwde samenwerking tussen Škoda en A.S.O. is meer dan een bevestiging van een langdurige relatie; het onderstreept een gedeelde visie op duurzaamheid. Met een ambitieuze zet naar elektrificatie van het wagenpark bij de evenementen, beogen beide partners een toekomst waarin de ecologische voetafdruk van de wielersport aanzienlijk wordt verminderd.

Škoda’s CEO, Klaus Zellmer, benadrukte de diepgewortelde band van het merk met de wielersport, een relatie die teruggaat naar de oprichting van het bedrijf bijna 130 jaar geleden als fietsfabrikant. “Het is een eer en een voorrecht om de wielersportactiviteiten van A.S.O. te ondersteunen, de grootste raceorganisator ter wereld. We zijn al twintig jaar de belangrijkste partner en autoleverancier van de Tour de France, dus het is niet meer dan logisch om onze relatie nu uit te breiden,” verklaarde Zellmer.

(Tekst loopt door onder de foto)

De impact van deze samenwerking strekt zich ver uit. Martin Jahn, bestuurslid van Škoda Auto en verantwoordelijk voor Verkoop en Marketing, licht toe: “De Tour de France is de meest bekeken wielerwedstrijd ter wereld. In 2023 trok het evenement alleen al in Europa bijna 150 miljoen kijkers. Deze uitzonderlijke zichtbaarheid komt onze producten zeer ten goede.”

Lees ook  Tour de France 2024 begint in Florence: een historische start

Naast de Tour de France en Tour de France Femmes avec Zwift, maakt deze overeenkomst Škoda tot en met 2028 de officiële hoofdpartner van twintig internationale wielerevenementen, waaronder de Vuelta in Spanje en de Belgische klassiekers De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Het commitment aan duurzaamheid wordt verder benadrukt door het besluit om tot 250 volledig elektrische of plug-in hybride Škoda-modellen beschikbaar te stellen voor de organisatie van deze evenementen.

In het kader van deze partnership zullen de volledig elektrische Enyaq en de plug-in hybride Superb optreden als de ‘Red Cars’ voor de Tour de France, een cruciale rol vervullend als mobiele commandocentra voor de organisatoren en wedstrijdleider Christian Prudhomme. Bovendien blijft Škoda de groene trui sponsoren voor de leider in het puntenklassement en de kristallen trofeeën voor de winnaars ontwerpen.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
AppStores