Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Het incident, dat plaatsvond tijdens de terugkeer van een studiereis uit Engeland, vond plaats op de A44 in de richting van Kassel.

Een tragische nacht op de A44 nabij Werl in Noordrijn-Westfalen heeft het land opnieuw geschokt nadat een dubbeldekkerbus met ongeveer 60 scholieren van een Berufskolleg uit Warburg, op de terugweg van een excursie naar Engeland, van de weg raakte en naast de snelweg op een groenstrook belandde. Het incident, dat plaatsvond in de late donderdagavond, resulteerde in meer dan 20 gewonden, waarvan twee ernstig, die per helikopter naar ziekenhuizen zijn overgebracht.

De S-E-T bus, afkomstig van Diersen Reisen uit Essen, verongelukte slechts honderd kilometer van hun thuisbasis in Warburg. Ondanks de ernst van het ongeval meldde de politie dat niemand in levensgevaar verkeerde, een kleine troost te midden van de chaos. De bestuurder van de bus kwam ongedeerd uit het ongeluk. Vragen genoeg over de oorzaak van het ongeval, die op het moment van rapporteren nog niet was vastgesteld. Volgens de politie was er geen ander voertuig bij het ongeluk betrokken.

De respons op de plaats van het ongeluk was massaal, met tientallen ambulances en een noodoperatie die zich uitstrekte tot in de vroege uurtjes van vrijdag. De A44 werd gesloten tussen Unna-Oost en Werl, wat tot aanzienlijke verkeersopstoppingen leidde. Een speciale kraan van de brandweer werd ingezet om de bus uit de greppel te halen en weer rechtop te zetten, een operatie die rond 3 uur ’s nachts werd voltooid.

(Tekst loopt door onder de foto)
Notarzt

De sluiting van de A44 voor meerdere uren heeft ongetwijfeld verkeersverstoringen veroorzaakt, maar de prioriteit lag bij het redden van levens en het veiligstellen van de ongevalslocatie.

Dit ongeluk komt slechts een dag na een ander verwoestend busongeluk in Leipzig, waarbij een bus met 54 passagiers op weg van Berlijn naar Zürich van de baan afweek en omsloeg, resulterend in vier doden en meer dan 20 gewonden. Onder de doden waren een 47-jarige Poolse vrouw, een 20-jarige Indonesische vrouw woonachtig in Berlijn, en een 19-jarige vrouw uit Beieren. De identiteit van een vierde slachtoffer was op het moment van rapporteren nog niet bevestigd.

Lees ook  Tragisch ontwaken: busongeluk Flixbus op de A9 eist levens

De frequentie en ernst van deze ongevallen roepen vragen op over de veiligheid op Europese snelwegen en de specifieke risico’s die groepsreizen met zich meebrengen. Ondanks de hoge veiligheidsnormen en strikte regelgeving in Duitsland en andere Europese landen, blijven tragische ongevallen zoals deze een sombere herinnering aan de potentiële gevaren van het wegverkeer.

ABONNEMENT
Gerelateerde artikelen:
AppStores