Vanaf vandaag rijden er in Brussel maar liefst 614 elektrische deelscooters van het Nederlandse bedrijf Felyx rond. Quinten Selhorst en Maarten Poot startten hun bedrijf pas twee jaar geleden, toch haalden ze al 4,2 miljoen euro aan groeigeld op en is Brussel de derde uitbreiding in een jaar tijd.

In België zijn ze veel vooruitstrevender

Het bedrijf begon in Amsterdam en breidde al snel uit naar Rotterdam en Den Haag. Het was een logische keuze om de grens over te gaan naar Brussel, legt Selhorst uit aan Business Insider.

“De doelgroep die we in Amsterdam met onze scooters goed weten te bereiken, vind je in Brussel ook: expats, millennials en studenten. En Brussel is een wijd opgezette stad waar inwoners tegen vervoersproblemen aanlopen. Voor grotere afstanden moeten ze vaak met een taxi naar een afspraak gaan. Dat kan handiger, dachten wij.”

Maar er was nog een belangrijke reden om voor Brussel te kiezen. “De gemeente wilde zelf heel graag met ons samenwerken om die vervoersproblemen op te lossen”, zegt Selhorst. Brussel reageerde enthousiaster op Felyx dan Nederlandse gemeenten dat deden.

“In België zijn ze veel vooruitstrevender en lijken ze iets meer slagkracht te hebben als het gaat om experimenteren met nieuwe partijen. In Brussel kunnen we veel sneller schakelen.”

Foto: Felyx
Quinten Selhorst, mede-oprichter van deelscooterbedrijf Felyx.

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email