Print Friendly, PDF & Email

De eerste Bredase taxi keurmerk certificaten worden uitgereikt. Twintig taxichauffeurs haalden de verplichte toets en vroegen de vergunning aan die voor een betere kwaliteit van het taxivervoer moet zorgen, aldus Breda Vandaag.

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit en bereikbaarheid, reikt woensdag samen met de voorzitter van de Stichting Kwaliteitstaxi Breda Paul Martens de certificaten uit. “Dit is een belangrijke stap naar een betere kwaliteit van ons straattaxivervoer”, aldus Adank in een persbericht. “En dat was nodig. De Stichting en de taxibranche gaan samen zorgen voor verdere verbetering. Taxichauffeurs zijn immers vaak het eerste contact van bezoekers met de stad. Het visitekaartje van Breda. Met een gastvrije ontvangst en een betrouwbare chauffeur voelen mensen zich echt welkom.”

De certificaten moeten zorgen voor ‘veilige, goede en betrouwbare taxi’s met chauffeurs die de weg kennen, ook korte ritten rijden en die gastvrij en representatief zijn’, zo stelt de gemeente in een persbericht. Ook Martens is positief. “De stichting is voortvarend te werk gegaan en inmiddels zijn er al meer dan 100 taxikeurmerken zijn aangevraagd. Dat is een goede zaak! De uitreiking van de keurmerkcertificaten is een mooi markeringsmoment.”

In oktober 2018 stelde de gemeenteraad de Bredase taxiverordening vast met als doel een betere kwaliteit van het taxivervoer. De verplichte taxivergunning en -keurmerk geldt vanaf 1 september 2019 voor chauffeurs die werken vanaf een Bredase taxistandplaats. 110 Taxichauffeurs hebben zich aangemeld voor de cursus. Om het keurmerk te halen moeten zij voldoende stad- en stratenkennis hebben en weten wat er bij gastvrij taxivervoer komt kijken. De taxi met het keurmerk moet herkenbaar zijn voor klanten en handhavers.

Lees ook  Nieuwe richtlijnen voor watertaxi's: ministerie reageert op OVV-rapporten
Professional salesperson during work with customer at car dealership
Pitane Blue