PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Stadsautoconcept van GreenMobility naar de drie grootste steden van België


Samen met het Antwerpse DTM, een van de grotere taxibedrijven in België, heeft Green Mobility een samenwerkingsovereenkomst afgesloten en een intentieverklaring getekend om het stadsautoconcept van GreenMobility naar de drie grootste steden van België te brengen. De kennis en ervaring van DTM op mobiliteitsgebied, gecombineerd met een sterke synergie tussen de taxi- en autodeelactiviteiten, zullen de basis vormen van het partnerschap in België. We zijn zeer goed ontvangen door de betreffende gemeenten en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

Steve Van Avermaet, CEO van DTM, is “enthousiast over deze overeenkomst en kijkt uit naar de uitrol van GreenMobility in België. We zien een sterke kans om onze lokale kennis te combineren met het bewezen EV-autodeelconcept van GreenMobility. We hebben ons bedrijf altijd ontwikkeld door in nieuwe richtingen uit te breiden en we zijn ervan overtuigd dat een soepele, free-floating carsharing-service meer mensen zal verleiden om hun privéauto’s te laten staan, ten gunste van alle andere vormen van mobiliteit, waaronder openbaar vervoer, carsharing en taxi’s.”

Deze week hebben we de mijlpaal van 50.000 gebruikers in Kopenhagen overschreden, tegen 38.000 begin van dit jaar. De 12.000 nieuwe klanten hebben ons geholpen om in 2019 267 ton CO2-uitstoot te besparen. We hebben 400 auto’s in Kopenhagen, allemaal 100% elektrisch, en het grootste deel van onze groei is gebaseerd op mond-tot-mondreclame. Daarom ook zoekt GreenMobility naar meer partners in België.

GreenMobility biedt moderne stedelingen gemakkelijk, flexibel en duurzaam transport in de vorm van elektrische, gedeelde stadsauto’s. Gebruikers hebben toegang tot deze auto’s via de GreenMobility-app. Reizen worden per minuut betaald. Vandaag heeft GreenMobility 400 auto’s in Kopenhagen; en 250 auto’s in Oslo, samen met coöperatieve partner VY. Meer dan 65.000 mensen hebben zich al aangemeld bij GreenMobility.

Antwerpen - Centraal Station
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Een veiliger Uber, maak kennis met de 30 jarige Rebecca Payne

De 30-jarige Rebecca Payne is senior product manager bij Uber en doet er alles aan (lees verder)

Overheid investeert vooral in vuile vervoersvormen

De overheid investeert vooral in vuile vormen van vervoer als auto en vrachtauto. 60% van alle overheidsinvesteringen, ruim 11 miljard (lees verder)

Eurostar en Thalys gaan met hoge snelheid fuseren

Afgelopen vrijdag maakten Eurostar en Thalys bekend de krachten te bundelen. De nieuwe combinatie zal jaarlijks ruim achttien miljoen reizigers vervoeren (lees verder)

0 reacties op “Stadsautoconcept van GreenMobility naar de drie grootste steden van België

Geef een reactie