Print Friendly, PDF & Email

Innovactory heeft de aanbesteding gewonnen voor de Mobility as a Service (MaaS) proef in Utrecht Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. De app die Innovactory ontwikkelt heet TRIPPS en moet alternatieven voor de auto stimuleren, reizen gemakkelijker maken en de bereikbaarheid verbeteren.

Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory: “We zijn verheugd met de lancering van TRIPPS in Utrecht. Met TRIPPS bieden we reizigers in de regio één app voor al hun reizen, gepland of spontaan. Het moet je persoonlijke reisassistent zijn, met gemak, eenvoud en betrouwbaarheid voorop, zodat je als reiziger naadloos van de ene naar de andere plek kan reizen. TRIPPS geeft je dan persoonlijk advies, biedt je toegang tot al het vervoer en betalen gaat helemaal automatisch.”

Met TRIPPS krijgen reizigers informatie over alle mogelijkheden van vervoer en kunnen zij die via de app plannen, boeken en betalen. Het gaat om alle mogelijke vervoermiddelen: (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxi’s. De app geeft reizigers actueel en persoonlijk reisadvies en updates over vertragingen, files en alternatieve routes.

De komende tijd starten nog zes nationale MaaS-pilots in Amsterdam-Zuidas, Eindhoven, Groningen-Drenthe, Limburg, Rotterdam-Den Haag en Twente. In de pilots wordt onder andere getest wat wel en niet werkt op het gebied van onder meer reisgedrag en beleidsimpact. Met de privacyproof verkregen data leren het ministerie van I&W, regionale overheden, MaaS-aanbieders en vervoerders samen hoe het totale mobiliteitssysteem geoptimaliseerd kan worden.

Lees ook: Scheveningen krijgt Özcan Akyol op bezoek tijdens de Pitane Mobility gebruikersdag

Pitane Blue