Print Friendly, PDF & Email

De schorsing van de taxidienst Uber in Wenen die werd opgelegd door de rechtbank van koophandel van Wenen werd beëindigd. Zoals gevraagd heeft Uber nu een lokale dochteronderneming in Oostenrijk. Met de wijziging naar uniforme tarieven voor taxi’s en huurauto’s staat de volgende uitdaging al voor de deur.

Uber kondigde vorige week aan dat alle diensten in Oostenrijk tijdelijk zouden worden opgeschort Achtergrond was een rechterlijke beslissing van de rechtbank van koophandel Wenen die besloot dat Uber in Oostenrijk een dochteronderneming en een handelsvergunning nodig heeft om haar diensten te mogen aanbieden.

“De afgelopen periode werden alle noodzakelijke stappen gezet om aan de eisen van de rechtbank te voldoen. Uber werkt nu met een lokale, belastbare dochteronderneming en een overeenkomstige handelsvergunning in Oostenrijk”.

Lees ook: Taxibedrijf Uber gaat zijn data over het gebruik van de app in de stad Amsterdam delen