Print Friendly, PDF & Email

Met apps voor het delen van ritten zoals Uber en Lyft, vraag je je misschien af waar het ter wereld nog steeds mogelijk is om een goedkope taxi te nemen. Taxi’s zijn nog niet verdwenen en in veel landen vertrouwt men nog heel sterk op de diensten van de taxichauffeurs.

Men moet er rekening mee houden dat daar waar goedkope taxi’s zijn, er vaak een vergelijkbare concurrerende rit is via openbaar vervoer. Een kijkje in de goedkoopste landen voor taxi’s zou ook enig inzicht kunnen bieden in waar men de taxi kan gebruiken maar wij richten ons liever op de duurste plaatsen voor een taxi waar men kan overwegen alleen op openbaar vervoer te vertrouwen.

Zwitserland koploper, Nederland en België scoren ook hoog.

De landen waar veruit de duurste tarieven worden gevraagd zijn met Zwitserland als koploper, Japan, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden.

Kort gezegd betekent dit dat de meeste West-Europese landen plus Japan geen goedkope taxi’s hebben. Hoewel onze tabellen geen Amerikaanse gegevens bevatten, zijn vergelijkbare rapporten over taxiprijzen de afgelopen jaren ongeveer tot dezelfde conclusie gekomen over taxiprijzen over de hele wereld.

Voorzichtig zijn met al die prijsvergelijkingen.

We moeten altijd voorzichtig zijn met het vergelijken van de kosten per land want de relatieve taxikosten zijn vaak anders en deze hebben misschien geen invloed op je keuze van bestemming, maar ze hebben wel invloed op je keuze om je te verplaatsen in een bestemming die je bezoekt.

Aan de andere kant is het ook een goed idee om in West-Europa en Japan vast te houden aan trams, metro’s en spoorverbindingen in de voorsteden. Die zijn vaak zeer goed en goedkoper dan een taxirit door de korte afstanden.

Lees ook  Toekomstvisie: hoe KNV de uitdagingen van morgen aangaat

Lees ook: Aantal taxibedrijven in Nederland bijna verdubbeld in amper vijf jaar tijd

Alternatief taxivervoer
File maakt taxirit duurder
Pitane Blue