Print Friendly, PDF & Email

Het E-Mobility Park in Vlissingen groeit en is een groot succes. TEAM Industrial Services doet als 10e bedrijf mee met het deelauto park en gaat haar mobiliteit verduurzamen.

TEAM Industrial Services gaat de elektrische deelauto’s inzetten als flexibele poule wanneer hun eigen voertuigen niet beschikbaar zijn. Een duurzamere en goedkopere oplossing dan zelf auto’s aan te schaffen of te huren. Medewerkers rijden regelmatig naar andere vestigingen in Roosendaal, Rotterdam en Antwerpen. Die afstanden zijn prima te overbruggen met een elektrische auto.

Impuls Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Orionis Walcheren, Gemeente Vlissingen, Promopolitan, Scalda, Dockwize, Zeeuwind en AddVision maken voor hun zakelijke ritten al langer gebruik van de elektrische deelauto’s. Daarnaast heeft het park nog tientallen zzp’ers en particulieren waardoor het aantal gebruikers nu tot de 200 stijgt. Er worden dan ook binnenkort meer deelvoertuigen aan het park toegevoegd.

Eilandbreed netwerk van deelauto’s: Schouwen-Duiveland Deelt

Mobiliteitsplatform SD Op Weg en Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland werken samen met gemeente Schouwen-Duiveland en lokale partijen aan een eilandbreed netwerk van deelauto’s op Schouwen-Duiveland.

Brouwershaven en Bruinisse zijn de eerste kernen waar de deelauto pilots gaan starten, naar verwachting in oktober. In Brouwershaven speelt woningcorporatie Zeeuwland een belangrijke rol: zij stellen 1 elektrische auto beschikbaar. In Bruinisse heeft Windfonds Krammer een bijdrage gegeven aan het initiatief. 

Daarnaast gaat Garage Fioole een belangrijke rol spelen bij alle initiatieven op het eiland. Zij verzorgen de inschrijving, training en ondersteuning bij problemen voor alle deelauto’s. 

Lees ook: Deelvervoer nog te veel gedoe volgens ABN-AMRO

Pitane Blue