Print Friendly, PDF & Email

Op 26 augustus is het in 2008 opgerichte bedrijf Tuk Tuk Factory B.V. te Diemen door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De activiteit van het bedrijf was handel in en reparatie van auto’s, motorfietsen en aanhangers.

Eerder vroeg Tuk Tuk Holding BV haar eigen faillissement aan. Een paar weken geleden  had het bestuur van Tuk Tuk Holding BV, samen met de raad van commissarissen, de grootaandeelhouders, de Stichting Obligatiehouders en een mogelijke investeerder gesproken over een noodzakelijke kapitaalinjectie.

Tuk Tuk Factory zocht via NPEX in 2016 nog financiering in de markt om door te kunnen groeien met de productie van de energiezuinige driewielige voertuigen voor passagiers- en goederenvervoer. NPEX is dé effectenbeurs waar u als belegger aandelen én obligaties kunt kopen en/of verhandelen van Nederlandse MKB-ondernemingen.

Elektrische aandrijving.

Op nog geen vijf kilometer van het Amsterdamse kantoor van autobouwer Tesla, zat de andere wereldmarktleider in wording op het gebied van milieuvriendelijk vervoer. 

In plaats van een tweetaktmotor waren de voertuigen van de Diemense onderneming voorzien van elektrische aandrijving. Het bedrijf hoopte met name uit Aziatische landen een sterke groei van de vraag naar zijn vervoersmiddel.

Elektrisch vervoer is wereldwijd aan een enorme opmars bezig. Lichtgewicht elektrisch vervoer is dé oplossing voor binnenstedelijk vervoer en last mile transport. Het bedrijf was de grootste maker en distributeur van elektrische tuktuks ter wereld. Momenteel rijden de ‘fun and friendly’ voertuigen in meer dan 30 landen rond. 

Diemer fabriek van elektrische tuktuks maakt toch doorstart

De Amsterdamse bouwer van elektrische tuktuks maakt toch een doorstart. De fabriek die afgelopen augustus failliet ging, is overgenomen door de idealistische investeerder Vincent van Campen die de productie wil voortzetten. De curator heeft het bedrijf nu voor 5000 euro verkocht aan ondernemer Van Campen van E-Tuk Holding. Acht werknemers en een deel van de hoofdvestiging verhuizen mee. Van Campen wil de productie van de elektrische bromtaxi’s in Thailand herstarten en ook nieuwe modellen ontwikkelen.

Lees ook: Meeste faillissementen in het vervoer

Pitane Blue