Print Friendly, PDF & Email

De fabrikant doet er van alles aan om de Stint op de weg te krijgen en zegt alles in het werk te stellen voor een spoedige terugkeer van de elektronische bolderkar op de openbare weg, maar bedrijven in de kinderopvang houden er rekening mee dat dit nog maanden kan duren. En dat bezorgt de kinderopvang een extra kostenpost.

Nu in heel Nederland de basisscholen allemaal weer zijn  begonnen is het toch voorlopig wachten op de Stint. Deze elektrische bolderkar werd na een dodelijk ongeluk bij een spoorovergang in Oss vorig jaar van de openbare weg gehaald.

Wegens het intrekken van de toelating van de Stint tot de openbare weg zijn de modellen op de website van Stintum niet meer leverbaar.  Het streven was om scholen in Midden-Nederland voor het einde van de zomervakantie vernieuwde Stints te leveren, maar dat is mislukt. De fabrikant, Stintum, heeft zijn klanten in augustus in een e-mail laten weten dat de terugkeer van het populaire vervoersmiddel opnieuw vertraagd is.

Het lijkt erop dat, ondanks het drama in Oss, veel bedrijven het vertrouwen in de elektrische kar niet hebben verloren. Stintum liet vorige week aan nieuwssite Nu.nl weten dat buitenschoolse opvangorganisaties al zestienhonderd vernieuwde Stints hebben besteld, nog voordat die zijn goedgekeurd.

Foto: Stint Urban Mobility

Lees ook: Bestuurder Stint moet 18 jaar zijn en rijvaardigheidstraining hebben afgelegd

Stint Kids met dak
Pitane Blue