Print Friendly, PDF & Email

TomTom maakte afgelopen week een flinke koerssprong van 2,8%. Het navigatiebedrijf heeft een deal gesloten om zijn navigatie te integreren met het Microsoft Connected Vehicle Platform. Informatie kan daardoor van voertuigen worden gestuurd naar Microsofts Azure.

Begin dit jaar maakte het bedrijf bekend te stappen in de zelfrijdende auto. Niet om mensen TomTom-auto’s te verkopen, maar om met die auto de technologie door te ontwikkelen die nodig is voor autonoom rijden. De Volvo XC 90 die TomTom gebruikt, is onder andere uitgerust met acht lidar-sensors die de omgeving driedimensionaal in kaart brengen, camera’s en zes radars. 

Nieuwe wegen brengen TomTom naar de Cloud.

We kennen TomTom als de maker van navigatiekastjes. Maar in het tijdperk waarin Google gratis navigatiesoftware aanbiedt op smartphones, zoekt het beurs genoteerde bedrijf naar andere manieren om een belangrijke speler te blijven.

Het bedrijf heeft eerder de Duitse start-up Autonomos overgenomen. Dit door studenten in Berlijn opgezette bedrijf heeft software en sensoren ontwikkeld om auto’s zelfstandig te laten rijden.

Via de clouddienst kan de data worden gebruikt door automakers om producten en diensten te verbeteren en op het terrein van autonoom rijden door het integreren met het Microsoft Connected Vehicle Platform. De testauto, die in twee jaar is ontworpen en gebouwd, werd onthuld in de aanloop naar de autobeurs IAA in het Duitse Frankfurt. 

Lees ook: Here voor locatiediensten bij Zweeds taxiplatform

Pitane Blue