Een Scandinavisch technologie bedrijf wat software ontwikkeld voor taxibedrijven en meer dan 60.000 taxiritten per dag verwerkt, is eveneens overgeschakeld naar kaart- en locatiediensten van Here Technologies omdat het streeft naar nauwkeurige ETA’s voor klanten en chauffeurs.

Cabonline is het grootste taxibedrijf in de Scandinavische regio en haar technologieplatform biedt alles, van boeken tot verzending tot betaling voor meerdere taxibedrijven in de regio.

Het bedrijf heeft ongeveer 5.700 voertuigen in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken, geëxploiteerd door 2.700 aangesloten taxibedrijven, waaronder Taxi Kurir, Norgetaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi en Sverigetaxi.

Om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen, integreert Cabonline nu de Here locatiediensten in haar platform, waardoor het toegang krijgt tot meer nauwkeurige kaarten, verkeersinformatie en routeringsalgoritmen.

Pitane Mobility koploper in Nederland  voor nieuwe diensten.

Het Eindhovense bedrijf Pitane Mobility deed eerder dit jaar dezelfde stappen en biedt sinds enkele maanden eveneens HERE technologie aan in haar software waar het nauwkeurig berekenen van ETA en ETD een belangrijke rol speelt. Eerder sloot het bedrijf een partnerovereenkomst met HERE Technologies, waarvan de hoofdzetel in Nederland toevallig ook is gevestigd te Eindhoven.

De overschakeling naar de Here locatiediensten is niet alleen een gevolg van zoeken naar betere en snelle oplossingen in kaart – en locatie diensten, maar eveneens een reactie op de enorme prijsstijging van Google voor dezelfde diensten. Vorig jaar liet Google de kosten voor deze diensten met 140% stijgen wat voor veel kleine taxibedrijven een zware kostenpost is geworden.

Lees ook: Pitane Mobility biedt dynamische wagenplanning

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email