Print Friendly, PDF & Email

Oprichters Irina Grooten en Rogier Iding van Intermediaire Business Desk kennen het antwoord op moeilijke vragen over financieringen uit de sector. De vraag stellen wat aankoop vastgoed voor eigen gebruik en uitfasering pensioen in eigen beheer doet op de agenda tijdens de Pitane Mobility Gebruikersdag is niet overbodig. 

Wij zagen het intermediair worstelen met dit soort financieringsaanvragen. Enerzijds bestaat er bij het intermediair een sterke drang om de klant te helpen maar ontbrak het aan de kennis, rekenkracht, ingangen en ondersteuning. Anderzijds kost het een intermediair teveel tijd doordat dit soort financieringen vaak sterk afwijken van de reguliere woonhuis hypotheek”, aldus Iding.

Duurzaamheid en wetgeving.

Bij IBD Nederland kan men terecht voor de financiering van kantoorpanden, zowel voor de verhuur als voor eigen gebruik. Een bestaand kantoorpand of nieuwbouw financieren, maar ook voor de verbouw en het nemen van energiebesparende  maatregelen, zij weten de passende financiering voor u te vinden.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat vanaf 1 januari 2023 alle kantoorgebouwen in Nederland  een energielabel C of hoger moeten hebben. De labels lopen van A t/m G. Waarbij A staat voor bijzonder energiezuinig tot  G voor energievretend.

IBD Nederland vindt dat duurzaamheid een stap verder gaat gaat het besparen van energie en heeft duurzaam ondernemen verweven in haar bedrijfsvoering. Door duurzaamheid vanaf de start van IBD Nederland mee te nemen kunnen wij bescherming van het milieu combineren met de dagelijkse bedrijfsvoering.

De geldverstrekkers zijn enthousiast.

“Wij zorgen ervoor dat aanvragen voor het indienen serieus op hun haalbaarheid zijn getoetst en zorgen zo voor volledig en complete aanvragen waardoor zij effcienter kunnen werken. Intermediairs die IBD Nederland inschakelen bij financieringsvraagstukken voor zakelijk en belegd vastgoed krijgen hiermee een dienstverlening in handen die hen helpt om hun klanten volledig en nog beter te bedienen. Het intermediair begeleidt de klant en wij doen de rest”, aldus Grooten.

Lees ook: Duurzaam wagenpark op agenda in Scheveningen

Ondernemen is investeren