Print Friendly, PDF & Email

Op de gebruikersdag te Scheveningen staat niet alleen de presentatie van de nieuwe Pitane Mobility Coach op de agenda module maar eveneens de presentatie van de gloednieuwe Pitane Mobility Driver App.

De nieuwe ‘native’ app zit boordevol technische snufjes zoals inloggen via Face ID of vingerafdruk, een koppeling met verschillende betaalsystemen, ondersteuning van Pitane Mobility Assist en een volledig vernieuwde gebruikersinterface die voldoet aan alle verwachtingen van onze gebruikers.

Voornaamste troeven: gebruiksgemak, snelheid en weten waar de chauffeur is.

Een van de voornaamste nieuwigheden is de instelbare GPS update interval en een zelfregistrerend gebruikersaccount op de centrale zonder tussenkomst van een planner of systeembeheerder.

Aan de bouw van de nieuwe app is veel tijd aan voorafgegaan. Op dit ogenblik worden alle technische aspecten grondig getest binnen een geselecteerde groep Pitane Mobility gebruikers.

Nieuwe technologie noodzakelijk om te blijven voldoen aan de eisen.

Google staat vanaf augustus 2021 geen 32-bit-versies van apps meer toe in de Play Store. Alle Android-apps moeten dan overgezet zijn naar 64-bit-versies. Vanaf 1 augustus 2019 moeten ontwikkelaars naast 32-bit-versies ook 64-bit-varianten van apps aanbieden.

Een telefoon met 64-bit-architectuur kan meer werkgeheugen verwerken en zwaardere apps draaien. Daarmee kunnen smartphones beter multitasken.

Apple is sinds iOS 11 gestopt met de ondersteuning voor 32-bit-versies. Apps voor iOS die alleen 32-bit-ondersteuning bieden, werken daarom niet meer op iPhones en iPads met recente versies van het mobiele besturingssysteem.

Nieuwe technische eisen vragen om aangepaste licentie structuur.

De Pitane Mobility Driver is geen upgrade voor de bestaande 32 bits versies die momenteel worden gebruikt. Deze nieuwe generatie apps vraagt om een nieuwe licentie die prijstechnisch een stuk hoger ligt dan zijn voorgangers.

Pitane Blue