Print Friendly, PDF & Email

Oktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan 6.5 miljoen mensen bezocht. Hoewel de naam doet vermoeden dat het festival in oktober gehouden wordt begint het al halverwege september. Het 186ste Oktoberfest in München gaat door vanaf zaterdag 21 september tot zondag 6 oktober 2019.

“Ozapft is! (het biervat is geopend!).”

Om precies te zijn start het Oktoberfest de eerste zaterdag na 15 september om 12:00u wanneer de burgemeester van München “Ozapft is!” roept. Op de eerste zondag van oktober is het feest weer afgelopen, tenzij de eerste zondag van oktober voor de Dag van de Duitse eenheid valt op 3 oktober. Dan wordt het festival verlengd.

Tijdens het Oktoberfest ligt het normale leven in München tussen de 16 en 18 dagen bijna helemaal stil. Het Oktoberfest speelt zich voornamelijk af op het Theresienwiese, wat een open ruimte is in de wijk Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt in München. Het dient als de officiële grond van het Oktoberfest in München.

Dit terrein is gratis te betreden, zodat je een leuke dag in de tal van de verschillende kermisattracties op het terrein kunt hebben, de traditionele Duitse gerechten kunt eten en je ogen uit kunt kijken naar de flink uitgedoste mannen in Lederhosen en vrouwen in Dirndl jurkjes.

Vervoer naar München

Het is een flink eind rijden naar München met de auto. Wanneer je niet beschikt over een leasewagen van de zaak en zelf de brandstof moet betalen, dan is het waarschijnlijk voordeliger om de trein of het vliegtuig te nemen. Ook met het oog dat je na een goed feestelijk weekend ook weer terug moet rijden zouden wij openbaar vervoer aanraden.

Lees ook  Eindhovense Pitane Mobility speelt sleutelrol in taximarkt Vlaanderen

De goedkoopste trein brengt je al voor 40,- Euro enkele reis van Arnhem naar München. Wanneer je hetzelfde traject met Flixbus wenst te ondernemen ben je onderweg vanaf 30,- Euro.

Het is even zoeken en je moet er vroeg bij zijn (8 maanden van te voren), want de goedkope opties zijn snel uitverkocht. Vliegen kan met KLM, Lufthansa of een van de vele andere maatschappijen vanaf Schiphol. De prijzen veranderen elke week, een retourprijs van €130,- zou te vinden moeten zijn.

In München zelf kun je  een auto huren, maar of je een parkeerplaats gaat vinden in de stad tijdens de feestelijkheden is de grote vraag. Geen aanrader dus, wellicht is reizen met het openbaar vervoer vanuit de luchthaven het meest aangewezen vervoermiddel.

Voor het openbaar vervoer zijn verschillende vervoerstickets te kopen. Blijf je enkele dagen op het Oktoberfest dan is de 3 dagen CityTourCard een goede optie (€15,50). Hiermee kun je drie dagen lang onbeperkt gebruik maken (binnen München) van al het openbaar vervoer.

Lees ook: 

Acht bestemmingen hebben potentieel voor nachttreinen van en naar Nederland

Oktoberfest München kleding
Authentieke Beierse kleding
Hofbräuhaus
Hofbräuhaus - München
Taxi München
Taxi München
Pitane Blue