Aanstaande donderdag 10 oktober is het zo ver en gaat te Houten de Taxi Expo 2019 door. Op het programma staan de vakbeurs met meer dan veertig exposanten, tien workshops en de Proefrit Experience. Taxi Expo is het jaarlijkse vakevenement voor iedereen die werkt in de taxibranche maar kwakkelt de laatste jaren met bezoekersaantallen.

Opfrisbeurt moet meer bezoekers naar Houten lokken

De organisatie van de Taxi Expo geeft aan dat de beurs tijdens de komende editie een flinke opfrisbeurt heeft ondergaan. Zo vindt de beurs plaats in een andere hal dan voorheen binnen Expo Houten, en zijn er twee cateringterrassen in plaats van één.

Of dit voldoende is om de beurs nieuw leven in te blazen moet nog de blijken. De laatste jaren is de beurs minder aantrekkelijk geworden en liep het bezoekersaantal sterk terug. De beurs die vroeger gespreid was over verschillende dagen werd terug gebracht naar één dag maar de exposanten zagen de kosten wel stijgen en de interesse van managers en beslissingsnemers al jaren teruglopen. Veel exposanten haakten ondertussen af. Dit jaar hoopt de organisatie over de duizend bezoekers te kunnen registreren.

Nationale Taxidag was er teveel aan voor Boersma

Amsterdam RAI nam ooit in 2010 Fleet Management Expo en Taxi Expo over van 402 Events, onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG). De twee beurzen waren samen goed voor zo’n vierduizend bezoekers per editie. 

Door de toenmalige marktontwikkelingen, de taxibranche die toen al jaren onder druk stond en vooral het feit dat er een extra evenement was bijgekomen, namelijk de Nationale Taxidag, moest RAI als onderneming nadenken over wat ze met Taxi Expo wilden gaan doen.

De vakbeurs werd door ProMedia Group overgenomen van Amsterdam RAI. De overname vond toen plaats aan de vooravond van de Taxi Expo. Deze stond gepland op 28 november 2014, maar werd meteen verschoven naar 2015. Amsterdam RAI had toen de twee partners, KNV Taxi en Challans & Faber/Magazine Personenvervoer, ingelicht over de verkoop van de Taxi Expo aan ProMedia Group.

Ids Boersma, toenmalig algemeen directeur RAI Exhibitions die per 1 januari 2017 vertrok, zei toen blij te zijn en dat ze de markt hiermee van dienst konden zijn. Maar de verhuizing van de Amsterdam RAI naar het congresgebouw in Houten was wellicht een van de grootste vergissingen aangezien de Amsterdamse locatie altijd garant stond voor een flitsbezoek van vele honderden Amsterdamse taxichauffeurs die we in Houten nooit meer hebben terug gezien.

Lees ook: Tribus pakt groot uit op Busworld met de elektrische stadsbus Movitas

Eerste Editie Taxi Expo Houten
Taxi Expo RAI Amsterdam
Print Friendly, PDF & Email