PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Het openbaar vervoer in Vlaanderen zit in dieptepunt


De Lijn Vlaanderen

Volgens de Vlaamse Ombudsdienst waren er nog nooit zoveel openbaar vervoer klachten over afgeschafte bussen. “Het tekort aan buschauffeurs moet dringend worden opgelost”, zegt de Vlaamse Ombudsman. Vorig jaar werden 200.000 busritten geschrapt, de helft meer dan in 2017. En er kwamen zo’n 14.000 klachten binnen bij de klantendienst over de stiptheid van bussen en trams. Dat is zowat een kwart van alle klachten.

Wim De Maeseneer van de VRT nieuwsdienst verdiept zich verder in de zaak en stelt vast dat men bij De Lijn  het probleem kent. Dat er zo veel bussen worden afgeschaft, heeft simpelweg te maken met een groot tekort aan buschauffeurs. Een probleem dat al veel langer aansleept en dat De Lijn momenteel probeert op te lossen. 

“We zijn heel hard aan het werken om dat tekort weg te werken. Dit jaar hebben we al meer dan 450 chauffeurs aangetrokken. En dat gaan we ook de komende maanden nog doen.”, zegt personeelsdirecteur Filip Claes in “De Wereld Vandaag” op Radio 1.

Claes vertelt verder dat de grootste oorzaak voor het tekort aan openbaar vervoer chauffeurs de vergrijzing is. De Lijn heeft heel wat chauffeurs die op pensioen gaan en tegelijk komen er hier en daar ook buslijnen bij waardoor ze extra chauffeurs moeten hebben. Maar De Lijn beseft ook dat het beroep aantrekkelijker moet worden. Daarom hebben ze bijvoorbeeld een nieuw planningssysteem uitgerold waarbij openbaar vervoer chauffeurs hun werkrooster zelf meer kunnen bepalen.

Lees ook: 280 nieuwe schermen van De Lijn zeggen stipt wanneer uw tram of bus eraan komt

Inge Debruyne - woordvoerder De Lijn
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Fundament voor thuiswerken is volgens werkgevers gelegd

Twee thema´s die door de coronacrisis enorme stappen hebben gemaakt zijn flexibel werken en duurzame (lees verder)

Veel taxichauffeurs zien geen toekomst meer in de sector

Met name platformtaxichauffeurs hebben het momenteel erg zwaar en zeggen te weinig steun en advies te hebben gekregen tijdens de (lees verder)

Strategische samenwerking MultiTankcard en Crossyn

De samenwerking biedt volgens beide organisaties een enorme potentie om de nationale- en internationale markten (lees verder)

Nissan sluit definitief autofabriek in Barcelona

Nissan heeft bekend gemaakt dat ze over 2019 een verlies hebben geleden van 671 miljard (lees verder)

0 reacties op “Het openbaar vervoer in Vlaanderen zit in dieptepunt

Geef een reactie