Print Friendly, PDF & Email

Pakketdienst DPD opent in Rotterdam de deuren van de eerste DPD City Store en Urban Depot. Door te kiezen voor een centrale leveringslocatie in het centrum van de stad en elektrisch vervoer, draagt DPD direct bij aan een duurzamere stadslogistiek. Met de pilot realiseert het bedrijf in 2020 100% emissievrije pakketbezorging in Rotterdam. De DPD City Store biedt klanten daarnaast diverse services voor extra comfort, privacy en retourgemak.

Comfort en retourgemak

Vanaf deze maand worden pakketten van het bedrijf voor ontvangers in Rotterdam bezorgd in het Urban Depot in het centrum van de stad. Ontvangers kunnen hun pakket ophalen in de naastgelegen DPD City Store of hun pakket vanuit het Urban Depot thuis laten bezorgen. In het laatste geval wordt gebruikgemaakt van speciaal ontwikkelde compacte, elektrische voertuigen om de stadslogistiek zoveel mogelijk te ontzien.

De DPD City Store met een oppervlak van 100 m2, is gevestigd aan de Schilderstraat en biedt naast de mogelijkheid om pakketten op te halen en te brengen diverse extra services. Zo kunnen ontvangers gebruikmaken van een paskamer, zodat zij hun pakket direct kunnen retourneren als een item niet bevalt. Ook kunnen klanten verpakkingsmateriaal inleveren, retourlabels uitprinten en een kopje koffie of thee meenemen op weg naar huis.

Duurzame ambitie om nieuwe ‘last mile’ concepten te testen

Door een toenemende verstedelijking en de snelgroeiende e-commerce markt neemt de drukte in steden toe. De pakketbezorger verwacht dat de pakketvolumes in 2025 verdubbeld zijn. Deze ontwikkeling vraagt om innovatieve oplossingen voor de distributielogistiek en in het bijzonder de ‘last mile’. De DPD City Store in Rotterdam zal worden ingezet om nieuwe ‘last mile’ concepten te testen en wensen en behoeften van ontvangers verder te onderzoeken.

“Ons bedrijf ontwikkelt en test doorlopend nieuwe klantgerichte oplossingen om in te spelen op vragen vanuit de markt. Daarbij werken wij bovendien hard aan het verkleinen van onze CO2-footprint. De pilot in Rotterdam is zo’n innovatieve oplossing en draagt direct bij aan onze klimaatdoelstellingen. In 2020 zullen we in Rotterdam voor het eerst 0% emissie realiseren, de eerste stap naar emissievrije pakketbezorging in heel Nederland.”, aldus Eric Dietz, CEO Nederland.

Rotterdam

Voor deze pilot werkt het bedrijf nauw samen met de gemeente Rotterdam en TNO. De doelstelling van de gemeente Rotterdam om de binnenstad te ontwikkelen tot ‘Zero Emission Zone’ in 2025 sluit perfect aan bij de ambitie van DPD. Dit maakt hen de ideale samenwerkingspartner. De DPD City Store is gevestigd aan de Schilderstraat 32a. Klanten kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur terecht en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. 

Lees ook: Truckbouwer helpt bij uitrol van elektrische mobiliteit

DPD City Store Rotterdam