Print Friendly, PDF & Email

Martin Kolff uit Dirksland mag zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen. Kolff kwam vanmiddag op het TT Circuit in Assen als winnaar uit de bus van het NK Veiligste Chauffeur. Aan de competitie namen dit jaar ruim duizend beroepschauffeurs deel.

Het NK Veiligste Chauffeur maakt dit jaar deel uit van de TVM Awards, het initiatief van TVM verzekeringen ter verbetering van de transportveiligheid. Behalve de eer verdiende Kolff met zijn overwinning een reis voor twee personen naar Brazilië.

Kolff zat bij de laatste tien finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2019. De tweede halve finale van het NK werd zaterdag gehouden in het Noord-Brabantse Gilze, op het terrein van bergingsbedrijf Van Eijck Groep. 

Zestig Nederlandse beroepschauffeurs werden getest op onder andere vakkennis, reactievermogen en mentale en fysieke gesteldheid. Aansluitend volgde voor de beste tien deelnemers ook nog een praktijkoefening met een hoge moeilijkheidsgraad. Uiteindelijk wisten vijf beroepschauffeurs een startbewijs te bemachtigen voor de landelijke finale NK Veiligste Chauffeur op zaterdag 26 oktober op het TT Circuit in Assen.

Ridder 2019

Behalve Martin Kolff ontvingen nog twee mensen een TVM Award. Nick van Rijn uit Tuil werd uitgeroepen tot Ridder 2019, een juryprijs voor een chauffeur die dit jaar iets bijzonders heeft gepresteerd op het gebied van verkeersveiligheid. Van Rijn, werkzaam voor Bloemenexpresse De Viersprong uit Kerkdriel, zette eerder dit jaar op de A2 zijn vrachtwagen overdwars om de slachtoffers van een zwaar ongeval te beschermen en ervoor te zorgen dat ook de hulpverleners hun werk veilig konden doen. Van Rijn kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Fred Teeven, voormalig politicus en tegenwoordig parttime buschauffeur. ,,Ik reageerde instinctief. Ik deed wat ik moest doen”, sprak de winnaar nuchter. 

De finalisten waren: John Kersten (Haps), Alain Voorhout (Geldrop), Danny Henskens (Berghem), René de Baat (Klaaswaal) en Martin Kolff (Dirksland). Vorig weekeinde vond de eerste halve eindstrijd al plaats in het Overijsselse Rijssen, bij transportbedrijf Nijhof Wassink. Daar verdienden de volgende vijf chauffeurs reeds een startbewijs voor de finale: Martijn Hofman (Rijssen), Marco Dijkstra (Leeuwarden), Edwin Maljaars (Voorthuizen), Andre Dillerop (Emmen) en Martijn Klink (Meppel)

Lees ook: Laatste finalisten voor NK Veiligste Chauffeur bekend

Martin Kolff