PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Bushalte verdwijnt steeds meer voor senioren in krimpgebied


Zorgen van senioren in krimpgebieden worden groter met het verdwijnen van allerlei voorzieningen, zoals de bushalte, de pinautomaat en het postkantoor. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB. 61% van deze groep die in een krimpgebied wonen, zoals Oost-Drenthe en Hoeksche Waard, zegt nu al problemen te ervaren met de bereikbaarheid van (openbare) voorzieningen. 

Dat is een groot verschil met de senioren die niet in een krimpgebied wonen (22%). De voornaamste zorgen, voor beide groepen, is de bereikbaarheid van OV-haltes en pinautomaten (en bankfilialen).

De zorgen groeien met het ouder worden. Vier op de tien senioren uit de krimpgebieden verwachten meer problemen wanneer ze niet meer auto kunnen rijden en afhankelijk zijn van mantelzorg. Zeven op de tien senioren, los van waar ze wonen, is dan ook van mening dat de overheid meer zorg moet dragen voor de inwoners van krimpgebieden.

‘De bevolking wordt steeds ouder. Dit zal vooral merkbaar worden in krimpgebieden. Ook deze senioren willen op allerlei terreinen actief kunnen blijven. Dit betekent dat er in de krimpgebieden geïnvesteerd moet worden.’ , aldus Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB.

De groep die niet in een krimpgebied wonen, ondervinden andere soorten problemen in hun woonomgeving. Zij noemen ook overlast (buren, verkeer, drugs), slechte begaanbaarheid op straat, gebrek aan beschikbare (senioren)woningen en drukte als een probleem.

Wat betreft die drukte, een groot deel (58%) van de senioren is het over één ding eens, ongeacht waar ze wonen: het krimpgebied heeft ook zo zijn voordelen, zoals rust en de hechtheid van de bevolking.

Lees ook

280 nieuwe schermen van De Lijn zeggen stipt wanneer uw tram of bus eraan komt

Hoeksche Waard
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Europees Parlement pakt gesjoemel vrachtwagensector aan

Het Europees Parlement pakt de fraude en misstanden in vrachtwagensector aan. Het moet afgelopen zijn (lees verder)

Samen zorgen dat de druk op het OV niet te groot is na 1 juni

Vervoersbedrijven werken hard om te zorgen dat de druk op het OV niet te groot (lees verder)

Mobiliteit treft Islamitische gemeenschap tijdens Ramadan

De coronacrisis heeft een grote impact op onze samenleving en de effecten zijn overal voelbaar. Een groot gebrek aan mobiliteit (lees verder)

Zittend zorgvervoer is ook een onderdeel van de zorgketen

Vandaag sturen vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer een brandbrief naar minister De Jonge van VWS. De (lees verder)

0 reacties op “Bushalte verdwijnt steeds meer voor senioren in krimpgebied

Geef een reactie